mallorca

Son Servera posa en marxa la targeta moneder

S'entrega a cada usuari amb els doblers que necessita per a comprar aliments i productes de primera necessitat durant un mes

Marga Bonet, regidora de serveis socials de Son Servera


Són molts els treballadors que estan encara avui a l’espera de cobrar la paga de l’ERTO o una ajuda econòmica del Govern. Per ajudar a aquestes persones, l’Ajuntament de Son Servera ha posat en marxa la targeta moneder, una iniciativa de serveis socials per accedir als productes de primera necessitat de forma més sencilla. Es tracta d’una targeta carregable, que s’entrega a cada usuari amb els doblers que necessita per a comprar aliments i tot allò necessari durant un mes. Serveis socials fa un estudi per determinar la quantitat econòmica que s’ingressa i es revisa el cas cada mes. Marga Bonet, regidora del departament, confirma que el nombre s’usuaris s’ha disparat en les darreres setmanes, sobretot amb persones que ara estan sense feina o que encara no han cobrat cap ajut per l’aturada econòmica de la COVID-19.

Aquest nou sistema amb targeta substitueix l’entrega d’aliments que fins ara es feia als centres de caritat. De fet, un dels objectius és permetre als usuaris una autonomia per a gestionar els doblers segons les seves necessitats, però també ajuda al comerç local i desestigmatitza als usuaris, que ja no han d’anar a cercar aliments a serveis socials.

L’entrega de la targeta moneder es fa progressiva, a mesura que el departament revisa els casos dels demandants i l’objectiu és mantenir aquest nou sistema a llarg termini.


Pots escoltar la notícia aquí

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El 75% dels negocis associats a PIMEM Restauració no ha obert a la fase dos

La manca de turistes condiciona la feina als bars i restaurants de les zones costaneres

El consell de Mallorca farà feina amb els ajuntaments per definir la classificiació dels anoments falsos sols urbans

El decret de mesures urgents estableix una moratòria d'aquesta casta de sol

Muro confia en la responsabilitat individual per garantir el distanciament entre banyistes

El temps ventós i poc calorós deixa pocs usuaris a Platja de Muro i al Port d'Alcúdia en el primer...

Es reprenen les tasques d’exhumació a la fossa de Sencelles

S'han establert cinc zones de recerca on es creu que podrien estar enterrats Josep Miralles i Josep Serra, de Montuïri,...