X

Sorpresa per la convocatòria del concurs per dirigir el Teatre Principal de Palma

El PSIB-PSOE es planteja impugnar les bases del concurs per no haver estat consensuat amb les altres forces polítiques

19/12/2023

Sorpresa per la convocatòria del concurs per dirigir el Teatre Principal de Palma

El sector de les arts escèniques ha començat el dia amb la sorpresa de la publicació del concurs públic per dirigir el Teatre Principal de Palma. La Conselleria de Cultura de Mallorca havia mantingut diverses reunions amb el sector, però no sabien que aquest dimarts ja se’n publicaria el document definitiu al BOIB.

La consellera de Cultura, Antònia Roca, assegura que el document recull totes les peticions que han rebut. Es farà una baremació que queda detallada al document, en què es valorarà la formació acadèmica i professional. S’hi demana, entre altres coses, formació superior, el nivell B2 de català i el B1 d’anglès. També es valorarà un pla director en què caldrà preveure produccions pròpies, coproduccions i un espai de creació escènica.

El nou director cobrarà prop de 75.000 euros, 20.000 més que l’anterior. Aquest increment inclou, a més, l’adhesió al nou conveni, que ha suposat un augment de sou per a tots els treballadors del Teatre al llarg d’enguany. Els interessats tenen 30 dies per presentar les candidatures. La Conselleria confia a resoldre el concurs per tal d’incorporar la nova direcció al llarg del primer trimestre del 2024.

Els socialistes, però, es plantegen impugnar el concurs. Tant ells com Més lamenten que no els hagin passat un esborrany prèviament, tal com van demanar en diverses ocasions. Consideren que s’està actuant de manera “obscura” i que estan polititzant el procés. El jurat encarregat de valorar les candidatures inclou dues persones de perfil tècnic i tres representants del Govern, el Consell i l’Ajuntament, totes tres governades pel PP. Els populars expliquen que no necessàriament seran polítics.

El conseller del grup socialista, Joan Ferrer, critica, entre altres coses, el baix nivell lingüístic requerit d’anglès i el fet que s’augmenti tant el sou del nou director. També han votat en contra del pressupost per al 2024, que s’incrementa en un 7,7%, en total. Ferrer subratlla que l’aportació del Consell només augmenta un 1%. Considera que és un pressupost continuista i que, per això, no caldria haver humiliat, diu, el director anterior, Josep Ramon Cerdà.

19/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris