societat

SOS Posidònia Menorca assegura que el 90% del fondeig a l’illa de l’Aire és de vaixells locals

Consideren el decret una bona iniciativa, però lamenten les mancances per fer-lo complir


La manca de recursos per controlar els fondejos sobre posidònia ha obligat la societat civil ha organitzar-se per mirar d’aturar el dany al medi ambient que provoquen. A Menorca s’ha creat el col·lectiu SOS Posidonia Menorca, que aplega més de 150 persones a través de xarxes socials. Neixen per mirar de pal·liar els efectes negatius i irreversibles que les àncores dels vaixells provoquen sobre el fons marí, concretament sobre la una planta que és essencial per a les platges. Consideren que el decret que protegeix la posidònia és una bona iniciativa, però lamenten que neixi amb moltes mancances. Un dels impulsors del moviment és l’activista i també submarinista Guillem Mercadal.

Han posat en marxa dues campanyes. La primera, fer un recompte d’embarcions mal fondejades i la segona anar-hi físicament per informar els infractors. L’experiència de Mercadal no sempre ha estat positiva i de fet ha arribat a rebre insults per part d’alguns tripulants. Els primers resultats obtinguts mostren que entre el 30 i el 40% de les embarcacions observades fondejaven de manera irregular. Mercadal ho atribueix a la desinformació i manca de control.

Una de les zones que genera més infraccions és l’illa de l’Aire, ja que allà les làmines de sorra son inexistents i, per tant, qualsevol fondeig es produeix sobre posidònia. Mercadal adverteix que el 90% de les embarcacions que hi van tenen amarrament al port de Maó i apunta la possibilitat de fer una campanya informativa per als propietaris d’amarraments. També diu que vigilaran les embarcacions que participen a la Copa del Rei de Vela Clàssica que comença aquest dijous.

Com a solució proposen habilitar boies ecològiques per evitar que es continuï danyant el fons marí.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Guàrdia Civil deté un home que conduïa un cotxe robat a Menorca

El conductor, de 32 anys, s'ha estavellat amb el vehicle as Mercadal, mentre fugia a gran velocitat per la carretera...

Els Premis Populars de la COPE reconeixen la lluita dels col·lectius durant la pandèmia

S'ha guardonat el COIBA, el Banc d'Aliments, la Patronal de Salut i l'esportista Paula Barceló

Pollença ja ha destinat 300.000 euros a comprar aliments per a famílies necessitades

Aquest desembre afegeixen a les bosses productes típics de Nadal

L’exposició d’Arqueologia Urbana se’n duu el Premi de Disseny Laus d’Or

La responsable d'aquest disseny és l'estudi Roseta i Oihana, dirigit per la menorquina Roseta Mus