X

Stoltenberg: “L’OTAN protegeix tots els aliats contra totes les amenaces”

El secretari general de l'Aliança Atlàntica ha respost així al dubte sobre si Ceuta i Melilla estan cobertes pel principi de "defensa col·lectiva de l'organització"

30/06/2022

Stoltenberg: “L’OTAN protegeix tots els aliats contra totes les amenaces”

EFE/Zipi

Neus Mercant

El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha assegurat aquest dijous que l‘OTAN té com a objectiu “protegir tots els aliats contra totes les amenaces”, en resposta a si Ceuta i Melilla estan cobertes pel principi de defensa col·lectiva de l’organització transatlàntica. De la mateixa manera, ha afegit que en última instància, la decisió sobre l’activació de l’article 5 del Tractat de Washington és “política”, assumint que és el Consell de l’Atlàntic Nord, el principal òrgan de presa de decisions dins de l’Aliança, el que ha de decidir si el bloc respon o no a hipotètics atacs sobre el territori dels Estats membre.

Stoltenberg ha comparegut davant dels mitjans al final de la segona i darrera jornada de reunions per fer balanç d’una cimera que ha estat “perfecta”, segons les seves paraules. Així, ha aplaudit la “impecable” organització espanyola i ha expressat el seu agraïment al president del Govern, Pedro Sánchez, en nom de tots els països aliats. E

l secretari general de l’OTAN ha afirmat que el fòrum organitzat a Madrid demostra que Espanya és “un aliat molt valuós” dins del bloc euroatlàntic, que ha inclòs per primera vegada el flanc sud entre els fronts a tenir en compte en vista a potencials desafiaments.

 

30/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris