menorca

‘Suc de síndria’ i ‘Mamartuille’, guanyadors del Festival de Cinema de Menorca

'L'accident' ha guanyat la secció Illes en curt i 'Ca nostra' s'endú una menció especial

%26%238216%3BSuc+de+s%C3%ADndria%27+i+%26%238216%3BMamartuille%27%2C+guanyadors+del+Festival+de+Cinema+de+Menorca

El jurat de la quarta edició del Festival de Cinema de Menorca ha triat els curtmetratges ‘Suc de síndria’, de la catalana Irene Moray, i Mamartuille‘, d’Alejandro Saevich, com a guanyadors “ex aequo” de la secció competitiva Illes en Curt.

‘Suc de síndria’ és una obra sobre la superació d’un abús sexual que ja ha guanyat premis a Berlín o Màlaga i està nominada a millor curt de l’any dels European Film Awards. ‘Mamartuille‘ aborda, en forma de singular comèdia, un absurd i complex conflicte internacional protagonitzat pel president de Mèxic.

La narració d’unes vacances familiars a Menorca, que es converteix en un anguniós viatge, ha aconseguit el Balears en Curt per la seva originalitat i destresa a l’hora de dur al públic cap a ‘L’Accident’ de Marta Font. Mentre que l’íntim i naturalista curt de Laia Foguet ‘Ca nostra’, sobre la necessitat d’aprendre a superar la mort d’una persona estimada, ha rebut una menció especial del jurat.

Pel que fa a una de les novetats d’enguany, el premi Talent Jove se l’han endut Mariola Pax, Laia Orfila i Agus Estrada per ‘La dualidad del todo‘; mentre que el premi del públic al millor llargmetratge ha estat per a ‘La mujer de la montaña‘, una producció islandesa del director Benedikt Erlingsson.

Gairebé mig miler de curtmetratges es van presentar inicialment a la quarta edició del Festival de Cinema de Menorca, dels quals se’n van acabar seleccionant 26. Durant la gala de cloenda celebrada ahir vespre a l’Illa del Rei el jurat Isaki Lacuesta -guanyador de la Concha de Oro a la darrera edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià- va destacar el nivell de les obres a concurs i la capacitat del festival menorquí d’aplegar diverses sensibilitats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Principi d’acord entre Ceconat, Martí i Bella i Consell de Menorca per reduir el parc de Son Salomó

L'ampliació ocuparà només el 39% de la superfície prevista inicialment

Albert Torres completa el triplet balear fitxant per Movistar

El menorquí compartirà equip amb Lluís Mas i Enric Mas, aquest darrer també fitxat enguany

L’aeroport de Menorca genera el 15% de la riquesa econòmica de l’illa

En el segon trimestre del 2020, es posaran en funcionament les plaques solars de l'aparcament, que generaran 500 kW d'energia...

Ciutadella adjudicarà les 8 parades de peix del mercat per dos anys

Després d'aquest període de transició, l'Ajuntament tornarà convocar un concurs amb millors condicions perquè els placers hi puguin fer inversions