economia

Superiots de luxe en viu i taules rodones virtuals a la fira nàutica de Palma

Es celebrarà del 3 al 6 de juny amb 227 expositors i 180 embarcacions

Les empreses de lloguer d'embarcacions posen a punt les embarcacions al Moll Vell de Palma, seu de la fira nàutica Foto_IB3Notícies


La fira nàutica de Palma uneix forces: a la tradicional exposició de primavera al Moll Vell palmesà – el Palma Boat Show-, s’hi afegeix el Balearic Yatch Show organitzat per primera vegada l’any passat de manera virtual (enguany ho tornarà a ser) per la Cambra de Comerç i el Clúster Marítim que acull bona part de les empreses del sector i anticipa bones notícies: “tenim la perspectiva d’una molt bona activitat a partir de setembre, les marines seques estan pràcticament plenes i quant a l’activitat de llençament a l’aigua d’embarcacions, s’està a un nivell molt alt de reserves “, diu el seu president, Antoni Salom.

A partir del dijous 3 de juny i fins al diumenge 6, es podran visitar 227 expositors i 180 embarcacions. El producte convencional acompanyarà els superiots, grans embarcacions de luxe destinades a la venda i també al lloguer per uns dies. És aquest el subsector que ha patit la recessió generada pel coronavirus en dependre de l’activitat turística. Les empreses de manteniment i recanvis, en canvi, no han vist massa perjudicat el seu negoci i les de venda d’embarcacions han viscut un principi d’any de vendes majors que fa dos anys, emperò perquè l’any passat en quedaren de pendents per la pandèmia. “Tancarem l’any per davall del volum de vendes de 2019”, diu Jaume Vaquer, president de l’Associació d’Empreses Nàutiques de les Illes Balears (AENIB), que anticipa no obstant una baixada no gaire accentuada que permetrà “mantenir-se”. Antoni Salom, president del Balearic Marine Cluster

A l’exposició al Moll Vell s’hi afegeixen 20 taules rodones programades en el marc del Balearic Yatch Show amb ponents locals i internacionals, alguns representants d’importants empreses de compravenda i lloguer d’embarcacions per a clients d’alt nivell adquisitiu.

Les entrades per al públic general de la fira nàutica costen 10 euros i s’han d’adquirir per internet a través de la plana palmainternationalboatshow.com. A més, s’haurà de tenir instal·lat al mòbil l’aplicació Radar Covid.

Segons el Govern, el sector nàutic genera a les Balears un volum de negoci de 560 milions d’euros amb prop de 2.000 empreses i 5.000 treballadors implicats. D’acord amb el Balearic Marine Cluster, són 750 milions d’euros amb 650 empreses i prop de 3.000 treballadors.

La presentació del Palma Boat Show i el Balearic Yatch Show ha comptat amb la presència del vicepresident de Sectors Econòmics, Juan Pedro Yllanes, i del president de la Cambra de Comerç, Antoni Mercant.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les patronals demanen simplificar les ajudes de 855 milions

La Mesa de Diàleg Social estudiarà com aconseguir que més empreses s'hi presentin

L’Ibavi compra 19 pisos a la Sareb per destinar a lloguer social

Amb l'adquisició d'aquest paquet ja són 29 els pisos de grans tenidors incorporats al parc d'habitatge públic

Perilla la producció del Laccao a Mallorca

Damm ha traslladat temporalment la producció del batut en botella de vidre a Barcelona

Tanquen el restaurant Can Carlitos de Formentera per un brot entre el personal de cuina

El propietari i xef Nandu Jubany confirma que no obriran fins al juliol