política

Susana Mora justifica l’augment del volum dels hotels a Menorca per seguretat sanitària contra l’opinió dels seus socis

Més per Menorca anuncia un rebuig "contundent" a l'increment de fins al 15% de la superfície, que el Consell pot reduir

Susana+Mora+justifica+l%27augment+del+volum+dels+hotels+a+Menorca+per+seguretat+sanit%C3%A0ria+contra+l%27opini%C3%B3+dels+seus+socis

L’esborrany del projecte de decret llei presentat pel Govern per dinamitzar l’economia de les Illes faculta als consells de Menorca i les Pitiüses a incrementar el volum dels hotels un 15%. Un augment de superfície que ha provocat el rebuig dels ecologistes i de Més per Menorca, soci de govern del Consell a l’illa. Però la presidenta de la institució, del PSOE, i els mateixos hotelers veuen necessari poder ampliar de forma excepcional els establiments per així donar garanties sanitàries als turistes.

En aquests moments, Menorca es manté a l’entorn d’un 40% de reserves turístiques, bàsicament a partir de juliol; amb millors dades als habitatges de lloguer vacacional i els apartaments (en aquest cas, les reserves estan per sobre del 50%). Per mantenir o intentar incrementar aquestes xifres, la patronal hotelera fa feina amb els principals mercats emissors per crear corredors sanitaris turístics amb regions que estiguin en la mateixa situació que Menorca. Però una de les claus per poder atraure turisme és la seguretat, perquè és impossible competir en preus: per això, consideren imprescindibles mesures com les anunciades d’eliminació de burocràcia o de poder ampliar establiments per guanyar distància social.

Però l’anunci del decret ha generat el rebuig frontal de Més per Menorca, socis de govern del Partit Socialista al Consell insular. Acusen el PSIB-PSOE d’abdicar dels valors progressistes.

La presidenta del Consell insular, Susana Mora, destaca que l’esborrany del decret prevegi -tal com avança Ib3- que els Consells, com el de Menorca que són competents en la matèria, puguin reduir el percentatge anunciat d’ampliació del 15%. Ho valoren com la possibilitat d’adaptar-se a les necessitats de l’illa.

Mora insisteix que es continua preservant el model de creixement que avança en qualitat turística sostenible i aposta per la diversificació econòmica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els batles menorquins demanen claredat al Govern amb les mesures anticovid

En el primer cap de setmana de restriccions no s'ha sancionat cap incompliment

Les Balears també demanaran poder avançar el toc de queda a les 20.00 hores

El Consell Interterritorial de Salut estudiarà donar potestat a les comunitats autònomes per ampliar la limitació de mobilitat

El PI demana que les Illes tenguin prioritat per damunt d’altres territoris en l’administració de la vacuna

PP i Ciutadans consideren que s'ha d'accelerar el procés d'inoculació si es vol salvar la temporada turística

Els socialistes de Mallorca demanen que els Ajuntaments donin ajudes als sectors perjudicats per les restriccions

Presentaran una moció animant-los a que no estalviïnn esforços i a que bonifiquin la taxa d'ocupació de la via pública