POLíTICA

Susana Mora, sobre la possibilitat d’avançar la limitació de vehicles aquest estiu: “Allò important és que la mesura sigui rigorosa”

L'assumpció de les competències de Recursos Hídrics i Gestió del Litoral haurà d'esperar també al proper mandat


La limitació de l’entrada de vehicles a Menorca haurà d’esperar al pròxim mandat. La presidenta del Consell, Susana Mora, veu difícil que es pugui aplicar aquest estiu. El mateix passa amb les competències en Recursos Hídrics i Gestió del Litoral, que requeriran l’aprovació d’una llei específica.

El Consell admet que aconseguir limitar l’entrada de vehicles a Menorca a dos mesos del començament de la temporada, obliga quasi a la quadratura del cercle. Cal un estudi tècnic sobre la capacitat de càrrega, els informes jurídics que l’avalin, la previsió de transport públic per cobrir la mancança de vehicles i el consens amb els agents afectats per evitar que la mesura quedi impugnada a mitjan temporada.

Quant a les noves competències per arribar, la de Recursos Hídrics és la que genera més complexitat de negociació; no debades, es tracta, sobre el paper, d’una competència del Govern no necessàriament delegable. Sí que s’espera que arribi, abans, en canvi, la de Gestió del Litoral. Ambdues hauran d’esperar, amb tot, al pròxim mandat.

Pel que fa a la previsió de regular els punts d’amarrament, un dels punts de la Llei que ha despertat més oposició per part de la indústria nàutica, el Consell recorda el precedent del Pla Insular de Costa i insisteix que limitar és ordenar, en cap cas no és prohibir.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |