mallorca

Suspenen l’exhumació de la fossa comuna de Santa Maria per la pluja

Demà a primera hora es repredrà l'exhumació

Suspenen+l%27exhumaci%C3%B3+de+la+fossa+comuna+de+Santa+Maria+per+la+pluja

L’excavadora ha començat a gratar ben prest. Amb la màquina s’aixequen els primers quaranta centímetres de terra, sempre però a les ordres de l’arqueòleg que no dubta a aturar-la si hi troben restes òssies. Després arriba la feina manual. Se sospita que en aquesta zona enjardinada podrien trobar-se les restes de Joan Alemany, exbatle de Búger pel partit Esquerra Republicana Balear.

Per tal de no confondre les restes de l’exbatle amb altres d’enterraments anteriors, els arqueòlegs tenen molt clar qué és el que cerquen. Les restes dels repressaliats de la Guerra Civil mai no estan en posició de decúbit supí. Segons afirma el coordinador de les tasques d’exhumació a Mallorca, Jaume Servera.

Si no hi troben res, es preveu que s’ampliï l’àrea de recerca d’aquesta zona més antiga del cementeri i que les tasques d’exhumació es perllonguin durant tota la setmana. Aquesta és l’onzena fossa que s’obre per part de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports aquesta legislatura. Les pròximes seran les de Manacor i Llucmajor on ja s’han fet estudis previs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Campanet crea un “banc de terres”

Al poble hi ha més de 200 parcel.les en sòl rústic abandonades

Detingut un entrenador de bàsquet per presumptes abusos sexuals a 5 menors

La Guàrdia Civil sospita que el detingut, de 25 anys, podria haver comès els abusos durant anys i no descarta...

Els ajuntaments del Pacte tanquen files entorn de la figura agent Covid, mentre que els batles del PP i d’El Pi s’hi oposen

L'excepció són Palma i Inca, que no sol·licitaran aquests professionals en un futur. Cladera defensa que la implantació d'aquests professionals...

L’Ajuntament de Palma aprova el nou enllumenat de la Seu i de l’Almudaina

La feines per substituir els fanals actuals començaran a final d'estiu