X

Suspès cautelarment de militància el número 2 de la llista del PSOE de Mojácar

Els socialistes prometen contundència amb els detinguts per la suposada compra de vots per correu en aquesta localitat andalusa

24/05/2023

Suspès cautelarment de militància el número 2 de la llista del PSOE de Mojácar

Redacció

El PSOE ha promès contundència amb els dos integrants de la llista socialista a Mojácar, a Almeria, detinguts per la suposada compra de vots per correu en aquesta localitat. A Melilla, el president de la ciutat autònoma, Eduardo de Castro, ha cessat el conseller, que dilluns va ser detingut per la seva presumpta implicació en la compra de vots a la ciutat.

Segon cas de presumpta compra de vots per correu per a les eleccions municipals de diumenge. Set persones han estat detingudes dimarts a Mojácar, a Almeria, en una operació de la Guàrdia Civil. Altres tres estan sent investigades. Dos dels detinguts són integrants de la llista del PSOE en aquest municipi. Els socialistes han promès contundència i, de fet, han suspès cautelarment de militància el número 2 de la candidatura per la seva presumpta implicació.

El PSOE d’Andalusia ha considerat “injustificables” les situacions d’aquest tipus. El secretari general dels socialistes andalusos, Juan Espadas, ha afirmat que “la prudència obliga”, però també ha dit que en el partit socialista “no hi té cabuda cap mena de conducta d’aquestes característiques”.

Explicacions immediates

Els populars han exigit explicacions immediates. El president de la Junta d’Andalusia, el popular Juanma Moreno, ha qualificat de “molt greu en termes de qualitat democràtica” que hi hagi persones que intentin “alterar la voluntat dels ciutadans”. També ha demanat a la justícia que arribi “fins al final”.

A Melilla, el president de la ciutat autònoma, Eduardo de Castro, ha cessat el conseller Mohamed Ahmed, detingut per la seva presumpta implicació en una trama de compra de vots per correu. La Policia Nacional li atribueix un delicte electoral i pertinença a grup criminal. Hi ha nou persones més detingudes.

24/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris