societat

Tanca l’escoleta de Palma investigada per la Policia Nacional

La Policia Local de Palma inicia una campanya per revisar les escoletes

Tanca+l%27escoleta+de+Palma+investigada+per+la+Policia+Nacional

L’escoleta privada de Son Gotleu té els dies comptats. Tancarà divendres després que la publicació del vídeo en què una cuidadora castiga una nina hagi provocat una desbandada. 16 menors s’han donat de baixa i ja només hi queden 10 infants. La propietària del centre ho ha confirmat a IB3 Notícies. Assegura que amb aquesta situació no poden pagar el lloguer del local. La cuidadora nega qualsevol agressió a un menor en els 8 anys que hi duu fent feina. Assegura que la nina de prop de dos anys que surt al vídeo no va patir mal. Diu que es barallava amb una companya. Aleshores, la cuidadora la va agafar per la bata i la va separar. Quan la deixava a terra, asseguren, li va llenegar dels dits. Després, la cuidadora es va posar els cascs del mòbil per fer una telefonada i va publicar fotos de l’escoleta al seu Facebook. Unes explicacions que no convencen els pares de la menor. Ja l’han retirada del centre i han denunciat les propietàries.

La Policia local de Palma s’ha personat avui per comprovar la llicència d’activitat de l’escoleta. A l’ajuntament no li consten denúncies prèvies. Mentrestant, la unitat de la Família i la dona de la policia nacional s’ha fet càrrec de la investigació. Ja han pres declaració a la dona que va enregistrar el vídeo. Se centren a conèixer si s’ha comès cap delicte.

La regidora d’Educació de Palma, Susanna Moll, ha anunciat avui que la Policia Local de Palma ha començat una campanya per revisar la documentació de totes les escoletes de Palma. Des de Cort, demanen la regulació urgent d’aquests centres. El mes passat la propietària d’una guarderia va ser condemnada per un delicte lleu de vexacions i un altre contra la integritat moral de menors.

A l’Institut Mallorquí d’Afers Socials qualifiquen com a molt greus els casos de presumptes maltractaments detectats a escoletes de Palma. L’IMAS ha avançat avui que el Govern i el Consell de Mallorca estan elaborant un protocol d’actuació que s’aplicarà en escoletes, centres educatius i tot tipus d’espais on hi hagi nins. L’objectiu és prevenir el maltractament infantil.

L’any passat, l’IMAS va atendre més de 1.500 menors. Un 9,6% més que a l’any 2016. Pel que fa a acolliments familiars, se’n varen registrar 720. A més, es va posar en marxa un nou servei d’atenció integral a domicili per a persones dependents que ha permès atendre 91 persones. Al Consell destaquen l’augment del pressupost de l’IMAS, que en 2017 va arribar a prop de 176 milions d’euros. Entre les inversions fetes, destaquen les obres a la llar d’ancians, que permetran disposar de 60 noves places.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mortaldat massiva d’ostres vermelles a la mar balear

Els experts alerten que, de cada vegada, aquests episodis de mortaldat massiva seran més freqüents a la Mediterrània

El Govern assegura que no hi ha transmissió directa a les escoles

252 alumnes i 60 professors han donat positiu per coronavirus des de l'inici del curs

En marxa la construcció de 48 habitatges de protecció oficial a Magaluf

La construcció es farà gràcies a un conveni entre l'Ajuntament de Calvià i l'Institut Balear de l'Habitatge

El Fons Mallorquí de Solidaritat alerta de la necessitat de seguir fent projectes no relacionats amb la Covid-19

Enguany han hagut de reorientar 9 dels projectes per combatre la pandèmia