societat

Tanca Universal Video, el darrer videoclub de Palma

Pepe Massanet baixarà la barrera en dos o tres mesos, quan hagi liquidat les pel·lícules


El videoclub Universal Video, el darrer de Palma, liquida les seves pel·lícules i tancarà d’aquí a uns mesos. D’ençà que es va anunciar aquesta setmana, hi estan tornant clients de tota la vida per adquirir-ne algun títol. La majoria costen entre 2 i 6 euros.

L’any 1984 Pepe Massanet va obrir l’establiment, ara situat al número 2 del carrer Simó Ballester i en aquell temps, al local de devora. En els millors anys, a finals dels 80 i inicis dels 90, van arribar a ser vuit treballadors per atendre els clients. Encara no hi havia màquines automàtiques i es necessitava més personal. A més, eren quatre repartidors, ja que el seu magatzem era majorista d’altres videoclubs de Palma.

“Me n’anava a les vuit del matí de casa i tornava a la una del vespre”, explica Massanet. Oferia als altres establiments un servei de canvi de pel·lícules. D’aquesta manera, regeneraven el seu catàleg de títols. Molts tancaven a les dotze i “volien que hi anassis quan tancaven”.

Ara, despatxa ell tot sol. Amb internet, van començar a venir manco clients. Però els videoclubs continuen sent un lloc on els més cinèfils poden trobar títols molt concrets. Un dels clients que s’ha acostat al local s’enduia el clàssic de 1981 El Crack, de José Luis Garci. “Moltes pel·lícules les veus a les plataformes com Netflix, però d’altres més o manco antigues, com aquesta, només les pots aconseguir a llocs com aquests”, explica.

Massanet riu quan recorda una de les visites de nous compradors que ha rebut aquests dies: “Va venir una parella que cercava un títol. Deien: ‘No el trobam a cap plataforma’, i aquí el van trobar”. “I és que primer heu d’anar a devora ca vostra, i si no ho trobau, ja el podeu cercar a una plataforma“, reivindica.

Universal Video tanca per diversos factors. El darrer ha estat la crisi del coronavirus. Però també hi ha influït el preu del lloguer del local o el tancament d’altres videoclubs als quals feia de majorista. El darrer, Piscis. Quan Massanet hagi liquidat tot el gènere d’aquí dos o tres mesos, tancarà.

Però continuarà venent per altres vies: “Venem als mercats, online, a clients col·leccionistes que ens ho demanen… Tenim un magatzem a més de la tenda, i el magatzem seguirà”. Allà, diu, hi té més de 60.000 títols.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. carlos bauza 30/11/2020

    encara queda un video club actiu a palma , esta al molinar .

Cercador |


més contingut relacionat

Dimecres comença a administrar-se la segona dosi de vacunes a les residències de Menorca

Aquest dilluns s'ha completat la primera dosi de l'antídot a 751 professionals de la sanitat de l'illa

Destitueixen Joan Quevedo, president de l’Atlètic Villacarlos, per presumptes irregularitats en la gestió

La junta, presidida ara per Manolo Delicado, es reunirà per estudiar si emprèn alguna altra acció

El Banc de Sabadell reclama 8.000€ a un autònom de Menorca per un descobert de 1.300

El client demandarà l'entitat per usura i per incloure'l a la llista de morosos