X

Tanquen el port de la Savina durant tres hores pel temporal de vent

També s'han cancel·lat les rutes entre el port de Ciutadella i el d'Alcúdia

08/12/2021

Tanquen el port de la Savina durant tres hores pel temporal de vent

El port de la Savina en una imatge d'arxiu.

El temporal ha obligat tancar el port de la Savina durant tres hores i a més s’han cancel·lat trajectes marítims entre Ciutadella i Alcúdia. L’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha informat del tancament del port de Formentera pel temporal de fort vent. La Savina ha estat l’únic port dels cinc d’interès general de Balears que ha estat tancat al trànsit marítim, des de les 11.40 hores fins les 15.00h, segons l’APB.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté aquest dimecres activa l’alerta groga a les Illes per vent i fenòmens costaners. Per aquest motiu, s’han cancel·lat també les rutes entre el port de Ciutadella i el d’Alcúdia. Baleària ha suspès les freqüències de les 16.00 hores, les 18.00h i les 20.00h. Segons ha informat la companyia, els 150 passatgers afectats han estat reubicats a un ferri que ha partit a les 11.00 hores. La naviliera FRS també ha cancel·lat el seu servei, que havia de sortir de Ciutadella a les 20.30 hores.

L’alerta per vent del nord-oest és per ratxes de fins a 80 km/h a Menorca, a la serra de Tramuntana i el nord de Mallorca; i per ratxes màximes de 70 km/h de vent de l’oest i nord-oest a la resta de Mallorca i a les Pitiüses.

A més també està activat l’alerta groga per fenòmens costaners, per vent de l’oest i nord-oest de força 7 i ones de 3 metres en tot l’Arxipèlag.

El Servei d’Emergències de l’112 ha enviat una sèrie de recomanacions davant les fortes ratxes de vent:

08/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris