X

Tanquen quatre locals per excés d’aforament durant la revetla de Sant Antoni

El Govern ha demanat màxima prudència de cara a les festes de Sant Sebastià, tenint en compte que totes les illes es troben en el nivell 3 d'alerta sanitària

17/01/2022

Tanquen quatre locals per excés d’aforament durant la revetla de Sant Antoni

El Govern, en col·laboració amb les policies locals i el Consell de Mallorca, ha aixecat diverses actes per incompliment de la normativa Covid i ha tancat 4 establiments durant la revetlla de Sant Antoni, per excés d’aforament i aglomeracions. Les actuacions s’han centrat en els municipis on més se celebra aquesta festa com ara Artà, sa Pobla, Muro, Manacor, Sant Llorenç i Pollença.

De cara a Sant Sebastià, el Govern demana màxima prudència tenint en compte que les Illes es troben en el nivell 3 d’alerta sanitària i el virus continua contagiant. Cal recordar que
quan un territori es troba en aquest nivell d’alerta, i en l’àmbit de les festes populars, s’han d’establir controls de  cabuda per a l’accés a tots els actes duits a terme en espais oberts o a l’aire lliure, com revetles, concerts, ballades populars, sopars a la fresca o similars, associats a la celebració de festes populars.

El Govern ha recordat les mesures establertes per a aquests tipus de celebracions:

  1. Foguerons: no es poden organitzar torrades, ni habilitar zones destinades al consum d’aliments i begudes. Les activitats de ball (ballades populars) que es puguin dur a terme en qualsevol esdeveniment s’han de fer amb ús obligatori de mascareta i en espais delimitats.
  2. Celebracions religioses: han de respectar en tot moment la cabuda màxima dels llocs de culte. Els participants han de romandre asseguts i fent ús de la mascareta. L’entrada i la sortida del lloc de culte s’ha de fer de manera ordenada i evitant fer-ho pel mateix accés o sortida.
  3. Cercaviles, beneïdes: S’ha de procurar que el públic assistent a aquestes activitats ho faci mantenint la distància de seguretat. Per això, s’han d’aplicar mesures que facin possible un major esponjament de l’espai on es duen a terme. El Govern recomana ampliar els recorreguts i/o ampliar les zones on es desenvolupen aquestes activitats per evitar aglomeracions de persones.
  4. Esdeveniments multitudinaris populars, com ara ball de dimonis, captes de dimonis, festa del pi de Ternelles o concerts lligats a festes populars. Aquests esdeveniments s’han de fer en espais delimitats i garantint el control d’accés per tal que es respecti la cabuda. L’entrada i la sortida s’han de fer de manera ordenada i evitant fer-ho pel mateix accés o sortida, i el públic hi ha d’assistir assegut. S’ha de procurar la distància màxima possible entre els assistents a l’esdeveniment. És obligatori l’ús de mascareta, encara que l’esdeveniment es dugui a terme a l’aire lliure. Es poden dur a terme esdeveniments i activitats amb l’assistència d’un màxim del 80% de la cabuda de l’espai en espais tancats i del 100% de la cabuda en espais a l’aire lliure.

17/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT