societat

Tanquen el camí rural de Can Mallol després d’una nova sentència judicial favorable a la propietat

L'Ajuntament de Palma ha presentat un recurs d'apel·lació

Tanquen+el+cam%C3%AD+rural+de+Can+Mallol+despr%C3%A9s+d%27una+nova+sent%C3%A8ncia+judicial+favorable+a+la+propietat

Continua la controvèrsia judicial entorn de l’ús públic del camí de Can Mallol, a Establiments. Una nova decisió judicial dóna la raó a la propietat de la finca i conclou que la titularitat i l’ús d’aquest camí rural són privats. Així, des del passat mes de desembre aquest tram que connecta Palma amb la Serra de Tramuntana torna a estar tancat.

Fa anys que la polèmica acompanya aquest cas. El 2009, un ciutadà suís va comprar els terrenys i va tancar el camí al públic per evitar que la ciutadania transitàs per dins Son Mallol. La propietat, però, va habilitar un camí alternatiu que voreja la finca, que actualment és una explotació agrícola i ramadera especialitzada en carn Angus i vinya.

Les controvèrsies judicials per dirimir sobre el dret de pas a través d’aquest camí se succeeixen des de fa 10 anys entre la propietat, els veïns d’Establiments i Cort, que el 2010 va declarar el caràcter públic del tram. La propietat de la finca va demandar l’Ajuntament i es va iniciar el recorregut judicial del cas. El febrer de 2018, els operaris del Consistori palmesà varen executar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que dicataminava que el camí és públic. La propietat va recòrrer la sentència i, ara, la justícia conclou que tant el camí com el seu ús són privats.

El cert és que l’obertura d’aquest camí de poc més d’un quilòmetre és una reivindicació històrica dels veïns d’Establiments. Ara, l’associació de veïns estudia les possibilitats de recórrer aquesta darrera sentència. L’Ajuntament de Palma ja ha presentat un recurs d’apel·lació.

Per la seva banda, la propietat de la finca s’ha compromès a habilitar i adequar el camí alternatiu que voreja la finca i manté la voluntat de diàleg amb els veïns d’Establiments.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La manca de pluges a Menorca al novembre retarda el pasturatge al camp i buida les reserves dels pagesos

Només aquesta anomalia climàtica explica que hi quedin pebres o albergínies per collir en ple desembre

Continua sense donar resultats la recerca del cadàver del veïnat de Binissalem

Joan Torres, principal sospitós de la desaparició d'Antoni Llabrés,  serà conduït davant del jutge per prestar declaració demà al matí

Suspeses per a dos anys les llicències urbanístiques a Cas Mut

Es vol limitar l'edificabilitat, establint mesures de reducció de les superfícies que s'hi poden construir

Salut obri a tota la població la possibilitat de vacunar-se contra la grip i n’amplia el període

D'ençà que començà el període de vacunació 163.382 persones s'han immunitzat contra la grip