societat

Tanquen el camí rural de Can Mallol després d’una nova sentència judicial favorable a la propietat

L'Ajuntament de Palma ha presentat un recurs d'apel·lació

Tanquen+el+cam%C3%AD+rural+de+Can+Mallol+despr%C3%A9s+d%27una+nova+sent%C3%A8ncia+judicial+favorable+a+la+propietat

Continua la controvèrsia judicial entorn de l’ús públic del camí de Can Mallol, a Establiments. Una nova decisió judicial dóna la raó a la propietat de la finca i conclou que la titularitat i l’ús d’aquest camí rural són privats. Així, des del passat mes de desembre aquest tram que connecta Palma amb la Serra de Tramuntana torna a estar tancat.

Fa anys que la polèmica acompanya aquest cas. El 2009, un ciutadà suís va comprar els terrenys i va tancar el camí al públic per evitar que la ciutadania transitàs per dins Son Mallol. La propietat, però, va habilitar un camí alternatiu que voreja la finca, que actualment és una explotació agrícola i ramadera especialitzada en carn Angus i vinya.

Les controvèrsies judicials per dirimir sobre el dret de pas a través d’aquest camí se succeeixen des de fa 10 anys entre la propietat, els veïns d’Establiments i Cort, que el 2010 va declarar el caràcter públic del tram. La propietat de la finca va demandar l’Ajuntament i es va iniciar el recorregut judicial del cas. El febrer de 2018, els operaris del Consistori palmesà varen executar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que dicataminava que el camí és públic. La propietat va recòrrer la sentència i, ara, la justícia conclou que tant el camí com el seu ús són privats.

El cert és que l’obertura d’aquest camí de poc més d’un quilòmetre és una reivindicació històrica dels veïns d’Establiments. Ara, l’associació de veïns estudia les possibilitats de recórrer aquesta darrera sentència. L’Ajuntament de Palma ja ha presentat un recurs d’apel·lació.

Per la seva banda, la propietat de la finca s’ha compromès a habilitar i adequar el camí alternatiu que voreja la finca i manté la voluntat de diàleg amb els veïns d’Establiments.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Just un establiment hoteler de la Cala de Sant Vicenç ha obert a causa de les poques reserves

Els hotels que concentren més places d'aquest nucli de Pollença esperaran l'estiu que ve per obrir

Els nins de 0 a 3 anys tornen a les aules de l’escoleta Ses Cases Noves de Marratxí

Es neteja i desinfecta a consciència tot el centre i el material. També les juguetes que hi ha al pati...

Un Mosso d’Esquadra fora de servei immobilitza un atracador que duia una destral

L'atracador amenaçava la cambrera per obtenir els doblers de la caixa d'un bar de Barcelona

Els illencs viatgen amb precaució a la Península a causa dels rebrots de la Covid-19

La majoria es desplacen per motius laborals o per passar les vacances amb la família, que viu a fora