mallorca

17 hotels de Can Picafort tancaran en els pròxims dies en una de les temporades turístiques més curtes dels darrers anys

Hotelers i treballadors del sector diuen que, pel que fa al negoci, enguany no hi ha hagut estiu

17+hotels+de+Can+Picafort+tancaran+en+els+pr%C3%B2xims+dies+en+una+de+les+temporades+tur%C3%ADstiques+m%C3%A9s+curtes+dels+darrers+anys

Avui mateix abaixaran la persiana dos establiments de Can Picafort. Hotelers d’aquest nucli calculen que en els pròxims deu dies els seguiran una quinzena més.

A Can Picafort, una de les zones turístiques més importants de Mallorca calculen que entre aquest cap de setmana i els pròxims deu dies, tancaran uns 17 hotels. Aquesta situació no és nova d’ara, sinó que al juny l’ocupació ja era més baixa de l’habitual. De fet, dels 42 hotels que hi ha a la zona, només han obert 24 establiments i d’aquests, en quedaran 7 d’oberts per setembre. 

Els empresaris turístics asseguren que tant sols s’estan plantejant aguantar els més petits, que poden continuar donant servei amb un mínim de persones.

Jaume Horrach, President de l’Associació Hotelera de Can Picafort, assegura que els set hotels que es mantindran oberts preveuen tancar entre el 15 i el 30 d’aquest mes, perquè veuen molt difícil continuar oberts de cara a l’octubre. “És un panorama força desolador”, declara.

“Anam un poc al dia a dia. Ara tenim reserves encara fins a final d’aquest mes, fins dia 1 o dia 2 de setembre, i intentaríem aguantar per si surt alguna cosa a darrera hora, però està la cosa complicada”, afirma Laura Garrido, propietària de l’Hotel Vent i Mar.

Dijous que ve tanca l’Hotel Canyamel Park. Na Maria Magdalena Barceló, fa set anys que treballa a la recepció i considera que el drama començarà ara, perquè hi ha molta gent que encara està amb ERTO i que no ha pogut treballar aquest estiu. També explica que els clients comenten que la situació que es comenta a Alemanya i la que veuen aquí no té res a veure.

En Florencio Barrientos fa vint-i-set anys que treballa al menjador de l’hotel. “Hem duit uns controls de neteja i d’higiene molt estrictes i quan hem rebut la notícia del tancament, ha sigut com rebre una galleda d’aigua freda.

Dels 400 llits de l’Hotel Canyamel Park, ara mateix només n’hi ha 70 d’ocupats. Als propietaris, els nombres no els hi surten. “És impossible subsistir només amb pàgines web o amb clients espanyols o mallorquins”, diu Joan Massanet, el propietari de l’establiment. Massanet assegura que entre tots els hotels no arriben ni a l’1% de l’ocupació.

La mateixa situació es repeteix a altres zones turístiques com ara Pollença i a Cala Rajada.

L’Hotel Bella Mar de Cala Rajada tanca avui mateix. El seu director, Pau Nicolas Morey, explica que quan l’hotel està ple s’arriba a les 198 persones i aquest cap de setmana, per exemple, només hi ha 20 clients. “No tenim més alternativa que tancar. Serà com tenir tres hiverns seguits”.

Tant propietaris com treballadors es mostren impotents i auguren un hivern ben feixuc.


Els hotelers de Pollença calculen que a mitjan setembre ja hauran tancat el 70% d’establiments

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Rubén Sosa 24/08/2020

    Lástima que no lo den o pasen en IDIOMA ESPAÑOL, de esa forma nos entenderíamos todos.
    Al menos, a los que nos gustan los Informativos.

Cercador |


més contingut relacionat

Els veïnats d’Estellencs participen en l’elaboració del PGOU

El dimarts que ve es tornaran a reunir amb el director insular de Territori, Miquel Vadell

L’Ajuntament de Palma homenatja la figura de Gabriel Alomar i Villalonga

Era un ferm defensor de la república i de la identitat dels pobles

Salut intervé la Llar d’ancians de Calvià després de detectar-se un brot de 20 casos de covid

El brot afecta a 18 dels 56 residents i a 2 dels 78 treballadors. Hi ha 12 residents hospitalitzats perquè...

Els interins d’Educació segueixen tramitant l’adjudicació de les places pel curs 2021-22

Els sindicats de l'ensenyament públic atenen l'allau de consultes