societat

La tasca impagable de quatre infermeres jubilades a Son Espases

Des d'abril s'han gestionat més de 700 visites a planta i a l'UCI.


Per facilitar el contacte entre els pacients ingressats a Son Espases i els seus familiars, 4 infermeres jubilades donen assistència als visitants per ajudar-los a vestir-se. També els indiquen com entrar-hi i compartir una estona, sense risc.

El primer que han de fer és posar-se peücs, guants, bata, ulleres, mascareta i una bona dosi de gel hidroalcohòlic. Una de les enfermeres nom Dolors Sastre. Té 70 anys. En fa 5 que es va jubilar, però la seva passió per la professió l’ha duita en plena pandèmia a recórrer de nou els passadissos d’aquest hospital.

Són visites que duren tan sols mitja hora, però que carreguen d’energia tots els protagonistes. Des de l’abril, s’han gestionat 386 visites a planta. 385 a l’UCI. Ana Belén Linares s’encarrega d’organitzar-les totes, sempre tenint en compte l’estat del pacient i també de qui el ve a veure. Trobades que fan que, quan ells entren, la soledat i l’aïllament surtin per la porta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El desdoblament de Llucmajor a Campos: la promesa electoral del PP que ha acabat executant el Pacte

S'inaugura la polèmica carretera set anys després que s'anunciés el seu projecte: dels 37 milions d'euros d'inversió previstos en un...

L’Ajuntament d’Alcúdia deixa en préstec gandul·les i para-sols al de Manacor

El consistori manacorí remunicipalitza el servei i ha invertit 400 mil euros en la compra del material, que arribarà el...

Un marger i un arqueòleg desclaven i enumeren les lloses del dic de sa Duia de Portocolom

Ports ha començat els sondatges per veure les tècniques constructives i els materials emprats en la construcció del dic.

Menorca lluitarà per evitar que els pescadors hagin de complir la nova normativa del Mediterrani

El plenari del Consell ha aprovat fer costat a les reivindicacions d'aquest gremi del sector primari