X

Arriben per primera vegada a Balears els taxis helicòpters, prototip per després instal·lar aeronaus eVTOL

El servei l'ofereix l'empresa NextNorth i ja disposa d'un trajecte de Mallorca a Eivissa per 3.900 dòlars

09/05/2023

Arriben per primera vegada a Balears els taxis helicòpters, prototip per després instal·lar aeronaus eVTOL

Imatge d'un taxi-helicòpter de l'empresa NextNorth al mundial de Qatar el 2022. / LINKEDIN

Josep S. Guerrero

Viatjar de Mallorca a Eivissa amb un taxi-helicòpter. Aquest és un nou servei de mobilitat que acaba d’instal·lar l’empresa NextNorth a Espanya, concretament a les Balears, després de llançar-ho per primera vegada durant el mundial de futbol de Qatar 2022. Arrenquen de moment amb helicòpter, però la idea de l’empresa és després aconseguir aeronaus elèctriques.

En un comunicat, la plataforma pretén oferir a les Illes “una nova forma de mobilitat aèria” perquè el client estalviï “fins un 80% de temps” en trajectes reservant vols tant interilles com fora de l’arxipèlag. Des de la seva web, la primera data que ofereix per un trajecte és per al pròxim divendres 19 de maig. Surt des de l’aeròdrom de Son Bonet, a Marratxí, i arribaria a l’Aeroport d’Eivissa en només quatre minuts, segons diu la reserva en la web. Tot plegat, té un cost de 3.900 dòlars (uns 3.560 euros) per persona.

L’empresa afirma, en el seu comunicat, que aquest servei ofereix “una millor accessibilitat a l’aviació” i que “de manera temporal” comencen a operar amb helicòpters per després adoptar en un futur les aeronaus elèctriques eVTOL (Electric Vertical Take Off and Landing). L’objectiu que té la plataforma a mitjà termini és “detectar les millors rutes i localitzacions” per a més endavant poder operar amb les aeronaus elèctriques eVTOL.

Imatge d’una aeronau elèctrica eVTOL facilitat per l’empresa NextNorth.

NextNorth explica que consolida així la seva activitat després de la inversió de l’empresa familiar Jota2Group i Openvia Mobility i que comença a operar a Balears de la mà de Bluenest. Aquesta empresa s’encarregarà del disseny i les operacions tant de ‘vertiports’, aerports verticals, com espais logístics, que permetran connectar les noves rutes aèries amb la mobilitat en terra, garantint operacions segures i eficients per a tots els actors del sistema UAM/AAM (Mobilitat aèria urbana).

Notícies relacionades >

09/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris