X

Telefónica anuncia un ERO a tot l’Estat

Afectarà les seves tres filials a Espanya, on fan feina unes 16.000 persones

27/11/2023

Telefónica anuncia un ERO a tot l’Estat

/ Eduardo Parra.

Telefónica ha anunciat als sindicats aquest dilluns que presentarà un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectarà les seves tres societats a Espanya: Telefónica Mòbils, Telefónica Solucions i Telefónica Espanya, on treballen unes 16.000 persones. De moment, la companyia no ha detallat el nombre de treballadors que es veuran afectats per l’ERO.

Els sindicats estaven pendents que en la reunió de la taula negociadora del conveni col·lectiu de la companyia els precisessin si el pla de sortides de Telefónica es faria a través d’un ERO o d’un PSI (Pla Suspensió Individual) d’Ocupació, que va afectar els empleats que van néixer abans del 1967. Així mateix, si l’ERO inclou els treballadors nascuts el 1968, n’estarien afectats uns 2.500 empleats, i, si inclou també els del 1969, la quantitat ascendiria a 5.000.

No obstant això, a la reunió no s’ha parlat de xifres, segons sindicats i empresa. Els detalls hauran de ser revelats en les respectives taules de negociació que s’obrin en cadascun dels tres comitès intercentres de les empreses afectades, les dates de les quals encara no s’han fixat. “Ara és el moment de negociar-ne les condicions”, han dit les fonts sindicals, que han explicat que és necessari conèixer els termes de l’ERO que planteja la companyia, abans d’entrar a valorar-ne el pla.

El sindicat ha insistit que qualsevol pla de sortides ha d’estar lligat a la signatura d’un nou conveni col·lectiu —Conveni d’Empreses Vinculades (CEV)—, amb una durada mínima de 3 anys, que blindi la plantilla i les seves condicions laborals i econòmiques. UGT ha marcat com a línies vermelles que els empleats mantinguin el nivell adquisitiu. A més, reclamen les 35 hores setmanals, entre altres millores. La pròxima reunió de la taula negociadora del conveni tendrà lloc el 30 de novembre a les 12 h.

27/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris