Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Temperatura moderada i cel més net per començar l’estiu

La pols en suspensió s'ha retirat cap a l'est i tornam a tenir color blau al cel.

Sant Elm, dilluns dematí/Pau Figuerola


A les 5.32 h ha començat l’estiu astronòmic a l’hemisferi nord. Hem encetam estació i setmana amb un canvi de situació meteorològica. La massa d’aire càlid amb pols en suspensió que els darrers dies ens ha acompanyat se va començar a retirar de damunt l’arxipèlag ahir capvespre. A poc a poc ahir el cel va tornar a ser blau i també s’ha fet notar aquesta nit passada amb una davallada de la temperatura mínima.

De la matinada de diumenge a la matinada d’avui baixada de 2-3 ºC de la mínima.

 

Aquesta refrescada de la temperatura mínima es mantendrà bona part de la setmana, la temperatura tornarà a enfilar-se a partir del cap se setmana però fins divendres o dissabte tendrem els valors normals per l’època de l’any.

Avui el cel estarà pràcticament destapat, un dia assolellat amb qualque pinzellada de niguls alts. El vent serà de llebeig i la mar encara estarà remoguda, amb àrees de maror a tots aquells punts exposats a sud-oest. La temperatura màxima es mantendrà estable, les més elevades seran les que es registrin al nord de cada illa. Al nord de Mallorca arribarem a 31-32ºC, a Menorca i al nord d’Eivissa a 30ºC.

Dimarts

Demà el temps serà més inestable. El dia començarà amb el cel destapat però hi haurà niguls de creixement diürn que poden deixar qualque ruixat aïllat sobretot a Mallorca. A partir de mig matí tendrem un ambient més variable.

El vent bufarà del nord i embat, serà fluix. A la mar, redols de maror a les Pitiüses i marejol a la resta.

La temperatura màxima davallarà, sobretot al nord de cada illa. Màximes que arribaran a 30ºC

Dimecres

Continuara el temps una mica insegur. Farà un dia de cel mig ennigulat des de primera hora i tendrem ruixats febles a Menorca i Mallorca, quatre gotes a Eivissa i Formentera. La temperatura màxima serà 2-3ºC més baixes.

El vent serà de nord, bufarà fluix, a la mar tendrem marejol i redols de maror.

Dijous i Divendres

Hi haurà cel mig ennigulat de niguls alts, vent de gregal i temperatura sense canvis destacables. Divendres cel més assolellat, vent de nord-est i la temperatura es començarà a enfilar.

El cap de setmana continuarà el temps estable i la temperatura tornarà a pujar.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Submergits dins un episodi de calor extrema

Durant les properes 48 h les temperatures seran notícia, tant les diürnes com les nocturnes. Podrem respirar a partir de diumenge.

Les altes temperatures eleven a “extrem” el risc d’incendi a les Balears

Durant el dia d'avui, es registraran màximes de 40ºC a l'interior de Mallorca i de 37ºC a Menorca i Eivissa

Mallorca, en alerta taronja per altes temperatures

A zones com el Pla i el Raiguer es podria arribar als 38ºC. El conjunt de les Balears registraran fins diumenge la punta de calor més destacable de l'estiu