formentera

Temporada dolenta o molt dolenta pel 87% de socis de Pimeef

Quatre de cada 10 enquestats renovarà els ERTO de les seves plantilles pròximament

Temporada+dolenta+o+molt+dolenta+pel+87%25+de+socis+de+Pimeef

L’impacte econòmic de la covid19 sobre els autònoms i les petites i mitjanes empreses de les Pitiüses ha quedat palès en el baròmetre presentat aquest dimecres per la Pimeef. El 87 per cent dels més de 200 enquestats descriu la situació actual de dolenta o molt dolenta, mentre que la majoria també valora els mesos de juliol i agost com a negativa o molt negativa.

La temporada alta enguany ha suposat un impacte molt negatiu pel 15 per cent de les pimes i autònoms, i negatiu per a l’altre 38 per cent. Tan sols la consideren positiva un de cada quatre enquestats. Els nivells de facturació han caigut tant que un 10 per cent dels associats a Pimeef no va tenir cap activitat a l’estiu, i només un 0,5 per cent ha tengut més activitat que el 2019.

La Pimeef alerta que a finals d’octubre i principis de novembre s’haurà de fer front als pagaments endarrerits del primer semestre, taxes municipals o la segona facturació del pagament a Hisenda. Per això, demanen comprensió a les administracions públiques.

Sis de cada 10 negocis també han hagut de presentar l’ERTO a més de la meitat de les plantilles, i gairebé 4 de cada 10 ja té pensat perllongar els seus expedients amb l’ampliació fins al 31 de gener. El teletreball, per a pimes i autònoms d’Eivissa i Formentera, ha estat una utopia en el 83 per cent dels casos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els metges balears, convocats a la vaga dimarts que ve

Simebal se suma a la protesta estatal contra la contractació extra de 10.000 metges

Formentera relaxarà les mesures de prevenció de la COVID-19

A Formentera en aquests moments hi ha només dos casos lleus de COVID-19

Es rebaixaran les restriccions a Formentera

Encara no s'han concretat les noves mesures

Donen positiu 3 migrants arribats aquest cap de setmana

Han fugit dos migrants d'una pastera anterior que estaven passant la quarantena