mallorca

Temporada fluixa per a la tomàtiga de ramellet

Entre les malalties i la manca d'aigua durant l'estiu, la producció enguany ha minvat molt

Temporada+fluixa+per+a+la+tom%C3%A0tiga+de+ramellet

Segons els pagesos, enguany per Nadal quedaran poques tomàtigues de ramellet mallorquines. Entre les malalties i la manca d’aigua durant l’estiu, la producció enguany ha minvat molt. Alguns productors en preveuen recollir enguany manco de la meitat que altres anys.

Fa molts anys que en Joan sembra tomàtigues de ramellet a Porreres. En un principi, en feia collita pròpia i en repartia qualque poal. Ara, amb els anys i l’experiència, ha arribat a sembrar-ne tantes com per recollir-ne fins a 2.000 quilos. Però enguany no serà igual. Creu que no en recollirà ni la meitat.

El Pla de Mallorca és on se’n sembra més. A Petra, la tuta, la malaltia més comuna, i la manca d’aigua també hi ha arribat.

Enguany no serà un bon any per a la tomàtiga de ramellet mallorquina, un producte que la Conselleria d’Agricultura catalogà l’any passat com a tradicional de les nostres illes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“No tots els centres de les Illes estan preparats per a l’ensenyament online“

L'Associació de Directors i Directores de Centres de Secundària de Mallorca demana més pressupost per poder traçar un full de...

La ITV de Mallorca obrirà els dissabtes de juny

Amb la iniciativa, es pretén descongestionar la llista d'espera