X

Temps atípic de mitjan novembre: augment de la temperatura diürna i nocturna arreu de les Illes

L'inici d'un període anticiclònic aquest cap de setmana podria durar, com a mínim, fins ben entrada la pròxima setmana

09/11/2023

Temps atípic de mitjan novembre: augment de la temperatura diürna i nocturna arreu de les Illes

Fotografia d'aquest dijous a Cala Agulla./ M. R. Ballester

El Temps

Després del pas d’un front poc actiu, que ens ha deixat acumulacions inferiors als 10 mm, ara obrim la finestra a un temps més assolellat i estable. De fet, l’anticicló, que ara mateix treu el nas des de les Illes Canàries, té tendència a progressar cap al nord-est, amb ganes d’estendre’s a bona part de la Península i les Illes. Amb aquest moviment, impulsarà una massa d’aire més càlid, que provocarà una pujada dels termòmetres tant de dia com també de nit. En definitiva, esperam un ambient molt suau aquest cap de setmana a l’Arxipèlag, sens dubte un ambient poc típic de mitjans novembre. Tot això, a més, marcaria l’inici d’un període anticiclònic que podria durar, com a mínim, fins mitjans de la setmana que ve.

El mes de novembre, en el nostre clima mediterrani, es caracteritza per ser un mes pluviomètricament fiable. De fet, aquests darrers anys no ha fallat gairebé mai, i ha deixat plogudes generals i abundants, que, sovint, han “salvat” anys que anaven de cap a tancar en dèficit. Amb aquest escenari, podem ser davant d’un mal novembre? D’aquí a unes setmanes sortirem de dubtes.

Divendres, 10 de novembre. Qualque interval de nigul prim al nord, a primeres hores. Cel destapat arreu durant bona part del dia. Temperatures estables o una mica més altes. Vent moderat del nord-oest a Mallorca i Menorca, fluix a Eivissa i formentera. A la mar, maror i algunes àrees de forta maror al nord.

Dissabte, 11 de novembre. Intervals de niguls, que deixaran un cel mig enterbolit, sobretot a Mallorca i Menorca. Temperatures en lleuger ascens, màximes i mínimes. Vent moderat del sud-oest. Situació marítima que no anirà del tot tranquil·la; mantendrem maror i forta maror.

Diumenge, 12 de novembre. Intervals de niguls prims, mitjans i alts. Temperatures altes, amb màximes que poden superar localment els 25ºC. Vent moderat de l’oest i situació marítima que es mantendrà relativament alterada, sobretot al ponent i sud de cada illa.

09/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris