X

Temps de ple d’estiu: els termòmetres s’enfilaran aquesta setmana fins als 33ºC

Fins dimecres, s'assoliran valors propis de mitjan maig i, entre dijous i dissabte, de mitjan juny

24/04/2023

Temps de ple d’estiu: els termòmetres s’enfilaran aquesta setmana fins als 33ºC

Panoràmica de Cala Torta, a Artà./ Maria Rosa Ballester

El Temps

Comença una setmana que, sens dubte, vendrà marcada per la pujada, clara i acusada, del termòmetre. Fins dimecres, s’assoliran valors propis de mitjan maig i, entre dijous i dissabte, de mitjan juny. La responsable de tot plegat és una dorsal anticiclònica potent i ben definida a tots els nivells atmosfèrics, que s’allargarà des del nord d’Àfrica cap a la Península Ibèrica i la Mediterrània occidental. Una situació de temps estable pròpia de principi d’estiu.

Sol i niguls prims fins dimecres

En general, l’ambient que acompanya la dorsal serà assolellat però enterbolit per la presència de niguls prims, que poden ser abundants a estones. La boira matinal també serà present aquests dies, i serà espessa a primera hora a zones d’interior arreu de les Balears. En qualsevol cas, ni la boira ni els niguls alts seran impediment perquè el termòmetre se situï entre els 23ºC i els 28ºC.

Calor de juny al sol

A partir de dijous, la remuntada de la temperatura serà encara més evident a les zones a recer del vent de llevant i on el sol sigui el protagonista. Amb l’anticicló centrat es formaran bancs de boira i niguls baixos que a les zones de costa poden ser permanents. Hi haurà, per tant, moltes diferències entre localitats quant a temperatura i estat del cel. A les zones assolellades, la màxima superarà clarament els 30ºC, amb puntes de fins a 32-33ºC. Per contra, a les zones de cel més tapat i exposades a la influència marítima la temperatura quedarà frenada entre els 20ºC i els 25ºC.

Diumenge de canvis

Aquesta situació anòmala per a l’època durarà fins dissabte capvespre. Diumenge baixarà la temperatura i arribaran alguns niguls que podrien deixar també algunes pluges, en general poc importants.

24/04/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-top1'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyleft'); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-ib3-skyright'); });