X

Temps tranquil i calorós per aquest cap de setmana

Pujaran les temperatures entre els 27 ºC i els 30 ºC aquest dissabte i diumenge, però de cara a la setmana que ve potser arribarà una DANA

09/06/2023

Temps tranquil i calorós per aquest cap de setmana

Cala Bona./ Caterina Capó

El temps en general serà tranquil i més calorós aquest cap de setmana, però no fa net a llarg termini, a l’espera de la possible arribada d’una DANA a mitjan setmana que ve.

Sol amb matisos el cap de setmana

La borrasca Oscar continua activa cap a l’Atlàntic aquest cap de setmana, sense afectar les Balears. L’ambient en general serà assolellat i tranquil, tant dissabte com diumenge. Amb una excepció: a l’interior de Mallorca hi haurà niguls d’evolució que cap a migdia podrien deixar qualque ruixat aïllat.

Pujada del termòmetre

Un dels efectes de la borrasca Oscar és la progressió cap a la Mediterrània des del nord d’Àfrica d’una massa d’aire càlid acompanyada de pols i niguls. Amb el cel en general més estirat i sense pols en suspensió el termòmetre remuntarà i se situarà entre els 27ºC i els 30ªC en general, amb puntes de 31-32ºC a punts d’interior de Mallorca i Eivissa. S’esperen algunes nits tropicals, també en zones de costa.

Pluges entre dimarts vespre i dimecres

La previsió a més llarg termini apunta cap a un temps més incert. Dilluns continuarà la dinàmica de dissabte de temps en conjunt tranquil, però a partir de dimarts s’esperen canvis. Un embossament d’aire fred aïllat en capes altes es despenjarà de la circulació general i arribarà per l’oest. Queden molts de dies i la incertesa és encara elevada per la impossibilitat de preveure el seu desplaçament exacte. En qualsevol cas, la possibilitat de ruixades i tempestes, locals, però intenses, és elevada entre dimarts capvespre i dimecres. El nou canvi de temps vendria acompanyat d’una baixada de temperatures generalitzada, d’entre 3 i 5 ºC respecte de la màxima del cap de setmana.

09/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT