X

Teràpia amb animals a les Jornades de Treball Social de la UIB

Després de dos anys aturades per la pandèmia, es reprenen les jornades que organitza el Comitè Estudiantil

15/03/2022

Teràpia amb animals a les Jornades de Treball Social de la UIB

El Comitè estudiantil de Treball Social de la UIB ha organitzat per aquest 14, 15 i 16 de març les VI Jornades de Treball Social. Els alumnes de Treball Social han pogut participar aquest dimarts en una sessió d’interacció amb cavalls i cans amb finalitats terapèutiques, educatives o socials, gràcies a l’associació sense ànim de lucre, S’Hort Vell.

El gerent de S’Hort Vell, Jacob Gil ha explicat que la intervenció amb animals és “molt més sincera, molt més real i arriba molt més” a l’usuari. És la primera vegada que és fa aquest tipus d’activitat amb cavalls a la universitat.

Després de dos anys, es reprenen les Jornades de Treball Social, on es tractaran temes com el suïcidi, la violència i explotació sexual de menors amb històries contades en primera persona.

D’aquesta manera, segons Elionor Pons, Coordinadora del Comitè Estudiantil de Treball Social els alumnes aprenen “com tractar” als usuaris, ja que a vegades s’oblida, tot i que afegeix “és un acompanyament amb un coneixement teòric al darrera.”

El programa, dissenyat pels alumnes de Treball Social, inclou també conferències sobre el sensellarisme, el treball social als centres educatius i l’atenció a persones amb discapacitat, refugiades o que exerceixen la prostitució.

15/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris