X

Teràpia ocupacional: què és i per a què serveix?

La Unitat de Teràpia Ocupacional de l'Hospital General atén cada dia uns 17 pacients

27/10/2022

Teràpia ocupacional: què és i per a què serveix?

Redacció

Cada dia prop d’una vintena de pacients passen per la Unitat de Teràpia Ocupacional de l’Hospital General. Allà reaprenen habilitats quotidianes, tan bàsiques o senzilles com aixecar-se del llit o fermar-se un cordó, perdudes per mor d’un accident o una malaltia. L’objectiu és potenciar l’autonomia dels afectats i millorar-ne la qualitat de vida. Els professionals, aprofitem el Dia de la Teràpia Ocupacional per reclamar més visibilitat i el seu espai en el sistema sanitari, per poder continuar ajudant la gent a superar les seves barreres.

Na Margalida torna a preparar cafè
Fa 3 anys na Margalida no podia ni tan sols agafar la cafetera, molt manco tancar-la. Ara la prepara en menys de 5 minuts. El parkinson la va privar d’aquesta i moltes altres habilitats quotidianes, que ara reaprèn a fer gràcies a la teràpia ocupacional. Avenços que també ha fet n’Emilia en el darrer any i mig. En el seu cas l’ELA li ha tret tota la força muscular i això l’ha obligat a readaptar cada un del seus moviments.

Uns 17 pacients passen cada dia per la unitat de teràpia ocupacional de l’Hospital General, que amb l’ajuda de les terapeutes, petits gests com seure a una cadira, agafar una forqueta o aixecar-se del llit tornen a ser senzilles.

27/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. José Rodríguez Jiménez 10/11/2022

    Feis una labo extraordinaria.
    Grasis per existi.