X

Més de 1.200 aspirants a les oposicions ordinàries d’Educació per aconseguir una de les 564 places ofertes

Enguany hi ha hagut tres convocatòries de places docents: una per oposicions ordinàries i dues pel procés d'estabilització

25/06/2023

Més de 1.200 aspirants a les oposicions ordinàries d’Educació per aconseguir una de les 564 places ofertes

Tercera i darrera convocatòria enguany de places docents a les Balears. 1.238 persones s’han presentat aquest diumenge a les oposicions ordinàries d’Educació per aconseguir una de les 564 places ofertes. La novetat enguany és que les proves són en el marc de la comunitat autònoma i no per illes, com fins ara. Es tracta de la tercera convocatòria després del concurs de mèrits i el concurs-oposició celebrat diumenge passat. Les proves continuaran aquest diumenge horabaixa amb la part pràctica.

Es tracta de la primera jornada de l’oposició ordinària al cos de mestres d’infantil i primària i als cossos de secundària. Els 54 tribunals s’han constituït amb total normalitat. Com que les oposicions són a nivell autonòmic i no per illes, alguns membres dels tribunals s’han hagut de desplaçar també a altres illes. Això sí, la majoria d’aspirants s’han pogut examinar a la seva illa.

Enguany hi ha hagut tres convocatòries de places docents. Les d’aquest diumenge són les úniques oposicions ordinàries, amb 564 places ofertes. Altres 2.800 places s’han convocat mitjançant un procés d’estabilització extraordinàri: un concurs de mèrits, amb 2.500 places, i unes oposicions per estabilització celebrades fa una setmana, amb 265 places.

Com a novetat, enguany, les places es convoquen en el marc de la de comunitat autònoma i no per illes. Això s’ha traduït en el fet que alguns membres de tribunals s’hagin hagut de desplaçar a altres illes.

“Això ha suposat que gent d’Eivissa hagi hagut de venir a Mallorca i a la inversa, organitzar tot això no ha estat fàcil”, assegura Rafaela Sánchez, directora general de Personal Docent. “Es va aconseguir que els opositors no s’haguessin de moure d’illa, però amb els tribunals no hi ha hagut manera”, confirma Lluís Segura, de Stei-Intersindical. Des de les files d’ANPE Balears el seu president, Victor Villatoro, recorda que la confluència de les tres convocatòries de places docents d’enguany implica que el setembre “hi haurà 3.500 nous funcionaris de carrera que donaran estabilitat als centres educatius de les Illes”, explica.

Una vegada acabats els tres processos, la Conselleria assegura que la taxa d’interinitat quedarà en un 8%, quan l’any 2015 era del 38%.

25/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT