cultura

Teresa Margolles i Miguel Ángel Campano, protagonistes al Museu d’Es Baluard

Les mostres s'ha inaugurat en el marc de la Nit de l'Art

Teresa+Margolles+i+Miguel+%C3%81ngel+Campano%2C+protagonistes+al+Museu+d%27Es+Baluard

L’artista mexicana Teresa Margolles és aquests dies a Mallorca per inaugurar una instal·lació que ha anomenat ‘La pedra’ i que parla sobre les crisis migratòries partint de la seva experiència a Cúcuta, ciutat limítrof entre Colòmbia i Veneçuela.  La mostra, que es pot visitar a partir de demà al Museu d’Es Baluard, comparteix protagonisme amb la inauguració de l’exposició ‘Accents i diferència’, la qual gira entorn de l’evolució de l’obra de Miguel Ángel Campano, artista amb un fort vincle amb Mallorca.  Una instal·lació que posa la mirada en la recerca d’un estil propi que esdevé de la suma de totes les referències que deixaren petjada a l’obra de Miguel Ángel Campano al llarg de la seva carrera.
Només a uns metres de distància de la mostra de Campano trobam una gran pedra penjada del sostre. És el símbol d’una lluita, d’una realitat que ha captat Teresa Margolles a Cúcuta, ciutat limítrof entre Veneçuela i Colòmbia. Allà centenars de dones traslladen d’un país a l’altre mercaderies tan pesades la pedra que dona nom a la mostra. Cúcuta és un lloc més dels milers que hi ha al planeta on els seus habitants posen la seva salut en perill per lluitar per la seva supervivència. Es també lloc d’arribada i partida de miles d’emigrants que cerquen una vida millor a l’altra costat de la frontera.
Margolles completarà la instal·lació, aquest dissabte amb una intervenció on banyarà en sang i aigua centenars de billets. Una altra acció protesta per posar de manifest la crisi migratòria que afecta milions de persones arreu del món .

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Punt final a la novena edició de l’Evolution Film Festival

La guionista Laura Gost ha estat l'encarregada de pronunciar el discurs i ha fet entrega del premi honorífic al cineasta...

Javier Coll, el fotoperiodista que ha posat imatges als darrers 45 anys de l’actualitat de Menorca

La mostra retrospectiva que se li dedica enceta aquest dijous el Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca

LA FIET deixa els carrers de Vilafranca de Bonany i es concentra al teatre municipal

Les companyies oferiran dues funcions, a les 5 i a les 7 i mitja de l'horabaixa, aquesta darrera es retransmetrà...

Pullman, rock bandarra fruit del confinament

Un grup capitanejat per Joan Punyet Miró que proposa nous prismes per encarar la nova normalitat