cultura

Teresa Matas, materialitzant paisatges de foscor

'Dark Landscapes' es pot visitar fins el 27 de març al casal Son Tugores d'Alaró


5 anys de foscor. És el que recull l’exposició ‘Dark Landscape’. Més d’una quarantena d’obres que l’artista Teresa Matas va crear entre el 2014 i el 2019, i que generen un paisatge monocromàtic i inquietant d’obscuritat.

Sempre vestida de negre, Teresa Matas es confon entre les seves obres. Les creacions i la creadora formen una unitat, i són testimoni de 5 anys de producció obsessiva amb teles reciclades. “Vaig començar a pintar de negre tota aquesta roba que era de color” recorda Matas. Metres i metres de tela, que pintava sense aturar.

Bastidors de fusta embenats amb tela. Quadres i escultures gairebé premonitòries d’un present desconcertant. “Què estava fent jo?” es demana l’artista. Passat el temps, s’ha adonat que es tracta “d’aquest paisatge obscur que ens ha vengut després, aquestes finestres on hem hagut de guaitar per mirar a fora”.

Però tanmateix l’obscuritat, ha estat sempre present en l’obra de Matas. I part del procés, ha estat també trobar el perquè. “Als anys 90 vaig començar a vestir-me de negre i després ha vengut la mort del meu fill”, explica Matas. Ella sempre s’ha demanat, “perquè em vesteixo de negre, si jo estim tant la vida?”.

Ella mateixa ens dona la resposta. El negre és el color que millor expressa el seu sentir. Ho podeu descobrir, fins al 27 de març, al casal Son Tugores d’Alaró.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La gala més atípica dels Goya

Els nominats hauran de seguir la gala des de casa

Javirroyo encara des de l’humor la necessitat de repensar les cures i la feina

El seu darrer llibre Laborachismo analitza els efectes de la pandèmia a l'escletxa entre homes i dones

Carmen Pastrana observa les conductes digitals excessives en la seva darrera obra

"Enimismados" es pot visitar fins al 8 d'abril a l'espai s'Escorxador de Marratxí.

‘Batec. Una trilogia’ de Catalina Florit aterra a l’Espai el Tub de Palma

L'espectacle, que es representa aquest cap de setmana, s'inspira en les històries de tres dones majors que s'enfronten a les...