societat

Terraferida insisteix: “Els enderrocs del Fan Mallorca són l’abocador incontrolat més gran de Mallorca”

Els conservacionistes han presentat un requeriment perquè "accions il·legals com la del centre comercial no quedin impunes"

Imatge d'arxiu dels terrenys de s'Olivaret.


Terraferida demana a l’Ajuntament de Palma que sancioni l’empresa del centre comercial Fan Mallorca per l’abocament il·legal d’enderrocs a la finca de l’Olivaret. És per això que l’entitat han presentat aquesta setmana un nou requeriment a l’àrea d’Urbanisme de Cort. Els conservacionistes estan decebuts i preocupats perquè la Conselleria de Medi Ambient va iniciar al 2015 un expedient que va caducar i l’àrea d’Urbanisme de Cort encara no ha finalitzat l’expedient sancionador.

El portaveu de Terraferida, Jaume Adrover, denuncia que “els enderrocs del Fan Mallorca són l’abocador incontrolat més gran de Mallorca i va permetre que l’empresa constructora de l’excavació de les obres del centre comercial s’estalviàs milers d’euros amb un correcte tractament de les restes d’obra”.

Segons Adrover, el pla d’obres del centre comercial apuntava que els enderrocs s’havien de dipositar a la pedrera de Son Delabau, però finalment s’abocaren a pocs quilòmetres del Coll d’en Rabassa, a un espai protegit com ANEI. Els conservacionistes també insisteixen que el centre comercial no ha passat per l’estudi d’avaluació d’impacte ambiental, que hauria pogut evitar els embossos als accessos de l’establiment comercial.

L’Ajuntament de Palma ha respost a les crítiques de Terraferida i assegura que la tramitació de l’expedient continua i afirma que es resoldrà quan s’adopti un acord definitiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell d’Eivissa presenta una iniciativa en línia per mantenir viva la il·lusió de Nadal

'Cantajuego' actuarà al Recinte Firal el diumenge 27 de desembre amb sessió doble.

Quatre de les deu depuradores d’Eivissa han vessat aigües mal tractades

L'informe de sostenibilitat de la fundació Ibiza Preservation assegura que no es compleix la reducció en el consum d'energia

El Castell de Bellver es tenyeix de vermell per commemorar el Dia contra la sida

A les sis en punt, s'ha il·luminat de color vermell per donar suport a la causa i fer front a...

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

Serà el primer cribratge massiu amb tests d'antígens que es faci a les Balears. Les persones que donin positiu, se'ls...