societat

Terraferida demana al Consell de Mallorca que desclassifiqui sòl de Sa Ràpita per protegir-lo

Assegura que encara hi ha 80 hectàrees urbanitzables i que si es construeixen totes la zona estaria més que saturada


Terraferida demana al Consell que desclassifiqui sòl de Sa Ràpita per protegir-lo. L’entitat ecologista assegura que encara hi ha 80 hectàrees urbanitzables i que si es construeixen totes la zona estaria més que saturada. El portaveu de Terraferida, Jaume Adrover, avisa del canvi de fesonomia que pateix el nucli costaner, principalment per les construccions de luxe que s’hi estan fent. Uns habitatges, diu, que no resolen la necessitat d’habitatge, ja que per mor del seu elevat preu no hi pot accedir tothom. A més alerta del consum de territori i del consum de recursos naturals que suposa incrementar la població d’un indret. Això quan la promotora Taylor Wimpey ha anunciat que ha comprat sòl per construir altres 33 xalets unifamiliars a sa Ràpita. Uns terrenys situats devora el club nàutic i molt pròxims també al torrent de Son Durí.

Davant aquest escenari, Adrover demana a les administracions que actuïn per evitar el creixement de la zona. Aposta perquè desclassifiquin sòl urbanitzable.

El Consell assegura que qui ha d’iniciar els tràmits per desclassificar els terrenys i que no s’hi pugui construir ha de ser l’Ajuntament. La institució diu que no té potestat per actuar directament. El consistori campaner no ha volgut fer declaracions però explica que totes les construccions que es fan al nucli costaner ho fan en uns terrenys on la normativa ho permet. No es planteja de moment desclassificar sòl. I la promotora ha confirmat que té la intenció de construir 33 nous xalets de luxe a la zona.


Escolta aquí la notícia sencera a IB3 Ràdio 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa