meteorologia

Theta, el cicló número 29 de la temporada, rècord absolut

Wilfred era el darrer dels 21 noms de la llista oficial preparada per 2020, no han bastat els noms i es va començar a usar la llista de noms complementària que adopta els noms de les lletres gregues

La tempesta tropical Eta, al seu pas per Centreamèrica, ha deixat desenes de morts i milers de damnificats. /EFE


A vint dies perquè acabi la temporada oficial d’huracans a l’Atlàntic avui tenim dos sistemes amb nom actius. Es tracta d’Eta i de Theta.

No és habitual que el mes de novembre hi hagi dos sistemes actius amb nom, anteriorment només hi ha un any que documentat amb aquest fet.

Eta afecta ara el sud de Florida després de passar per Cuba i la setmana passada devastàs part d’Hondures i de Nicaragua. Altrament, Theta s’ha format al centre de l’oceà atlàntic i no afecta terra.
És la tempesta tropical que fa 29 d’aquesta temporada, temporada que ha batut rècord absolut de ciclons amb nom.

La temporada de 2020 va començar abans d’hora, l’inici oficial és de 1 de juny però aquell dia ja s’havien batiat 2 sistemes tropicals, eren Arthur (16 de maig) i Bertha (27 de maig).

Wilfred era el darrer dels 21 noms de la llista oficial preparada per 2020, no han bastat els noms i es va començar a usar la llista de noms complementària que adopta els noms de les lletres gregues.

La previsió indica que Theta es mourà cap a l’est i que pot arribar a estar a prop de la península ibèrica el cap de setmana.

La dinàmica d’aquesta temporada fa pensar que Theta no serà el darrer cicló amb nom, si se’n batia algun altre rebran els noms de Iota i Kappa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les ratxes de vent arriben als 122 kilòmetres per hora a Menorca

El port de Ciutadella roman tancat des de la mitjanit

Cap de setmana de molt de vent i mala mar

Hortense és el nom de la propera borrasca que marcarà el temps dels dies que venen

Setmana de temps estable i màximes de fins a 19 graus

Allò més significatiu serà el gir de vent a component sud

Cap de setmana de temps per a tots els gustos

Després d’haver passat els primers dies assolellats de l’any, tornen els niguls