X

Thomas Cook, el Brexit i Air Europa: les claus de la primera jornada de la WTM

Les Balears es presenten amb una campanya de 87.000 euros davant el mercat britànic per minimitzar l'impacte de la fallida i el Brèxit

04/11/2019

Thomas Cook, el Brexit i Air Europa: les claus de la primera jornada de la WTM

La World Travel Market de Londres és una de les fires turístiques més importants del món i on les Balears s’hi juguen també molt. “Always Yours” (“Sempre teves”) és l’eslògan de la nova campanya promocional del Govern al mercat britànic, que aporta un 30% dels turistes que arriben a les Illes. La presentació coincideix amb la celebració de la World Travel Market a Londres i té la compra d’Air Europa, el Brexit i la fallida de Thomas Cook com a rerefons.

La campanya ha costat 87.000 euros i es basa en la projecció de vídeos a llocs estratègics de la ciutat que apel·len al vincle dels turistes britànics amb l’arxipèlag. El Consell també es promociona aquests dies a la ‘City’ amb un autobús que recorr Londres amb imatges típiques de Mallorca.

Davant la incertesa generada al mercat turístic britànic pel Brexit i la fallida de Thomas Cook, el Govern ha invertit 87.000 euros en una campanya promocional de les Balears coincidint amb la celebració de la fira World Travel Market. Amb l’eslogan “Always yours” (sempre teves) la campanya té dos eixos:

  • El primer és l’audiovisual, amb la projecció de vídeos de 10 segons de durada a pantalles gegants de tres llocs estratègics de Londres (Canary Wharf, Hight Street i Leicester Square) a partir de l’1 de novembre i fins dia 6. Els vídeos promocionals apel·len als sentiments i a la vinculació de molts turistes britànics amb les Balears. Un vídeo de major durada es projectarà a l’estand de les Balears durant la World Travel Market.
  • El segons eix és l’imprès, amb la publicació d’un periòdic a tot color de 24 pàgines amb continguts promocionals i entrevistes amb experts britànics del sector turístic com Hugh Morgan. S’han imprès 75.000 exemplars que es distribuiran gratuïtament a una desena d’emplaçaments de Londres durant la setmana de la WTM. Aquesta campanya també promociona la marca “Illes Balears Sostenibles”.

Turistes internacionals, en xifres

L’arribada de turistes internacionals a la nostra comunitat ha minvat en 48.000 visitants durant els primers 9 mesos d’enguany però, la seva despesa ha augmentat. Al setembre, els turistes estrangers varen davallar un 1,2% en comparació amb el mateix mes de l’any passat. En l’acumulat del 2019, baixen un 0,4%. Aquesta vegada són els alemanys els més nombrosos, seguits pels britànics. La despesa, però, com dèiem, augmenta. Un 0,3% durant el setembre i un 1,6 de gener al setembre d’enguany. En concret, cada turista ha gastat de mitjana 163 euros diaris i això és un 8%.​

04/11/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris