ESPANYA

Toc de queda o tancament de l’hostaleria a mitjanit, les mesures per frenar els contagis arreu de l’Estat

És la primera vegada que la incidència supera els 1.200 casos per cada 100 mil habitants


Sanitat ha notificat avui la xifra més elevada de tota la pandèmia. 214 mil nous casos des del passat dijous. És la primera vegada que la incidència supera els 1.200 casos per cada 100 mil habitants. Davant el desafiament de frenar l’expansió de la sisena onada, les comunitats autònomes han enfortit les restriccions.

Aragó, Navarra i Cantàbria han estat les darreres a anunciar noves mesures de cara a Nadal. Totes tres han avançat el toc de queda als sectors de l’hostaleria i l’oci nocturn i han reduït a 10 el nombre de persones per taula tant en interiors com a exteriors, a excepció de Cantàbria que ha posat el límit a sis persones. També ha reduït la cabuda de bars i restaurants al 75 per cent als interiors i ha ordenat el tancament de l’oci nocturn. Tampoc no es podrà consumir a la barra. Només Catalunya, la més estricta, ha imposat toc de queda a la una del vespre, ha tancat discoteques i ha reduït al 50 per cent l’ocupació a bars i restaurants.

Després de l’explosió de contagis en les celebracions de Nadal, amb una incidència superior als mil casos, Galícia ha decretat el tancament parcial de l’hosteleria i l’oci nocturn. País Bacs estudia la implantació de noves mesures. Ha plantejat reduir la cabuda al 60 per cent, la prohibició de consumir a la barra i limitar a deu el nombre de persones a taula.

Les mesures, comunitat autònoma per comunitat autònoma

Andalusia

◾  És obligatori presentar el certificat Covid o una prova diagnòstica negativa per accedir a l’interior d’establiments d’hostaleria, oci i per residències de majors i hospitals.

◾ Es recomana que limitin les menjades a un màxim de dos nuclis familiars.

◾  Els ajuntaments decidiran si celebren Cap d’Any i les cavalcades.

Aragó

◾ És obligatori el certificat Covid en hostaleria per celebracions de més de deu persones, oci nocturn, salons de joc, visites en hospitals, centres socials especialitzats i en grans esdeveniments de més de 500 assistents en tancat i 1.000 en obert.

◾  Tancament de l’hostaleria i la restauració a les 00.00 hores -excepte el dia de Nit de cap d’any, que podran allargar l’hora de tancament fins a les 02.00 hores.

◾  Tancament dels establiments d’oci nocturn a les 02.00 hores.

Astúries

◾  El certificat Covid és obligatori per entrar a centres sociosanitaris, equipaments culturals, esportius, de restauració o d’oci.

◾  Tancament de l’interior d’establiments de l’oci nocturn.

◾  Tancament dels establiments hostalers a la 1.00 com a màxim.

Canàries

◾  El certificat Covid és voluntari.

◾  La Justícia ha de decidir si avala el toc de queda a Tenerife, Gran Canària, Fuerteventura, La Palma i La Gomera per a les nits del 31 a l’1 de gener i el 5 de gener.

Cantàbria

◾  És obligatori el certificat Covid per accedir a l’interior de l’hostaleria i l’oci nocturn, esdeveniments culturals com a cinema, teatre i altres recintes d’espectacles i cites multitudinàries i esdeveniments esportius — en el cas dels dos últims es limita a aquells esdeveniments en els quals està permès menjar i beure.

◾  En els municipis amb major incidència del virus no es podrà obrir l’oci nocturn. En aquestes localitats també es reduirà l’aforament en activitats esportives o culturals.

Castlla i Lleó

◾  Es recomana limitar el nombre d’unitats de convivència i persones en les reunions familiars d’aquests dies.

◾  Analitzaran les mesures aquest dijous.

Castella-La Manxa:  Es prendran mesures “preventives” en les residències de majors.

Catalunya

◾ Toc de queda entre les 1.00 i les 6.00 hores.

◾ Tancament de l’oci nocturn.

◾ Reducció d’aforaments al 70% en diversos sectors.

◾  Limiti de les trobades socials a un màxim de deu persones.

◾ S’exigeix el certificat Covid per hostaleria, gimnasos i per a visitar a familiars en residències.

País Basc

◾ És obligatori el certificat Covid per hospitals, residències, tota l’hostaleria i restauració, sales de concerts, festivals musicals i altres esdeveniments culturals i artístics en espais tancats, poliesportius i gimnasos.

◾ Es recomana reduir i limitar les celebracions familiars de Nadal a un número delimitat i sense variar la seva composició.

Extremadura

◾  Sense restriccions obligatòries a Extremadura per a aquestes dates nadalenques.

◾ Es recomana que les taules no siguin de més de deu persones, i que els nuclis de convivents que es reuneixin siguin “els menys possibles”.

Galícia

◾ És obligatori el certificat Covid per accedir a l’hostaleria i restauració, oci nocturn, albergs turístics, i centres, serveis i establiments sanitaris.

◾ Tancament d’hostaleria a partir de les 00.00 hores, excepte divendres i dissabte, que serà a les 01.00 hores.

◾ Tancament de l’oci nocturn a partir de les 02.00 hores.

◾ Limitació en hostaleria a vuit comensals en interior i quinze en terrassa.

La Rioja

◾  És obligatori l’ús del certificat Covid per a majors de 12 anys per a accedir a locals d’oci nocturn, restaurants amb un aforament superior a 50 comensals, a residències, a sales de festa, a gimnasos i a esdeveniments a l’aire lliure de més de 1.000 persones de públic en els quals sigui possible consumir menjar i beguda.

◾ Tancament de bars, esdeveniments i discoteques a les 1.00 hores.

◾  Es recomana un màxim de deu assistents i un màxim de dos grups de convivència en les reunions familiars.

Madrid

◾ No hi ha restriccions addicionals a Madrid per a aquests dies de Nadal.

◾ La Comunitat autoritzarà dues o tres macrofestes per a Nit de cap d’any que comptin amb plans de contingència *Covid.

Múrcia

◾  Tancament de tota activitat no essencial a partir de la 1 de la matinada.

◾ Es limiten els comensals per taula en bars i restaurants a deu en interiors i dotze en exteriors.

◾  En oci nocturn, no es permet l’ús de les pistes de ball i el consum en barra i en exteriors serà sempre assegut.

◾ S’exigeix el certificat Covid per l’oci nocturn, i opcional en els locals de celebracions, restauració i hostaleria.

◾  Es recomana evitar concentracions de persones en la via pública.

Navarra

◾  Obligació del certificat Covid per accedir a bars especials i discoteques, restaurants amb un aforament de més de 60 comensals, per a tota mena d’espectacles culturals en interiors, residències, hotels i gimnasos.

◾ Tancament d’establiments, societats i penyes entre la 1 i les 6 hores.

◾  Es recomana que les reunions i celebracions nadalenques es limitin a un màxim de deu persones i a dues unitats familiars.

Comunitat Valenciana: S’exigeix el certificat Covid per accedir a locals d’oci i restauració, independentment de l’aforament, en espais dedicats a activitats recreatius i d’atzar amb menjar, en esdeveniments i celebracions de més de 500 persones i per a entrar a hospitals i residències de serveis socials, així com en gimnasos o cinemes, circs, instal·lacions esportives i seus en els quals es consumeixi menjar o beguda.

Ceuta: S’exigeix certificat Covid als majors de 12 anys per a accedir a locals interiors d’hostaleria i restauració amb un aforament superior a 50 persones, així com per a entrar en discoteques i altres establiments d’oci nocturn o visitar a persones majors en residències o a pacients en centres hospitalaris.

Melilla: És obligatori el certificat Covid per accedir a l’interior de locals d’hostaleria i dins i fora d’establiments d’oci nocturn o aquells en els quals es realitzin activitats com el ball,així com per a accedir a residències, centres hospitalaris i penitenciaris.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |