política

Tolo Gili presenta la seva candidatura a president d’El PI

L'actual secretari general del partit ha destacat que els valors del partit són l'autogovern, la defensa del territori, la llengua i aconseguir més finançament

La batlessa de Porreres i actual portaveu d'El Pi, Xisca Mora; i l'actual secretari general i candidat a la presidència, Tolo Gili, amb el batle de Felanitx, Jaume Montserrat. (Europapress)


L’actual secretari general del PI-proposta per les Illes, Tolo Gili, ha presentat aquest divendres la seva candidatura a president de la formació, amb l’objectiu de “canviar una mica la direcció del partit i modernitzar-lo”. Gili ha assegurat que fa falta reforçar El PI i que és el moment que s’acabin les diferències i el debat sobre els bàndols en el partit. Així, ha assenyalat que el seu equip serà integrador i que “tots aquells que vulguin aportar i defensin els valors del PI seran benvinguts”.

En aquest sentit, ha proposat que el president no pugui ocupar càrrecs públics, “perquè ha de centrar totes les seves energies a dirigir el partit”. Ara com ara la mesura no s’estendrà a la resta de membres de la directiva; no obstant això, sí que vol que l’equip “se centri a gestionar la formació”.

De moment, li acompanyaran en la candidatura la batlessa de Porreres i actual portaveu del PI, Xisca Mora, i el batle de Felanitx, Jaume Montserrat. Tots dos ostentaran el càrrec de vicepresident i la seva elecció respon a una defensa del “municipalisme, en el qual resideix la força del partit”.

Així, Gili ha recordat que els valors del partit són l’autogovern, la defensa del territori, la llengua i aconseguir més finançament “per a solucionar els mals que imperen a les Balears”. Per això, el seu gran objectiu continuarà sent “aconseguir una veu a Madrid, però centrats en les Illes”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les claus per entrendre què és el REIB i on s’ha d’invertir

Avui la presidenta del Govern, Francina Armengol, es reunirà amb la Ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per tancar "tant la...

Marc Pérez-Ribas s’estrena a la reunió de la Mesa del Parlament

Benalal demana a la Mesa que aclareixi les seves atribucions i drets com a diputat no adscrit

MÉS per Mallorca abandona la sala de plens del parlament durant la interveció de VOX

Els diputats han col·locat cartells de "silenciam el feixisme"

El Parlament demana instal·lar cartells sobre el dret a utilitzar el català i el castellà a aeroports i comisaries

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment...