societat

Tomben l’abstenció en bloc dels magistrats que han de jutjar el cas Cursach

La secció segona de l'Audiència resol que la petició d'abstenció és “anticipada i està incorrectament plantejada”


La secció segona de l’Audiència Provincial tomba l’abstenció en bloc de tots els magistrats de la Secció Primera per jutjar el Cas Cursach. Els sis magistrats d’aquesta secció encarregada de jutjar la macrocausa en la que està acusat el magnat de l’oci nocturn, Bartomeu Cursach, van presentar en bloc l’abstenció a mitjans de setembre argumentant que estaven contaminats per haver resolt múltiples resolucions durant la instrucció del cas.
Ara, a través d’una interlocutòria que firma el president de l’Audiència Provincial, Diego Gómez-Reino, la secció segona resol que la petició d’abstenció és “anticipada i està incorrectament plantejada”.
Diu la resolució que abans de resoldre l’abstenció, s’ha de nomenar el tribunal encarregat de jutjar la causa i, una vegada nomenat, aquells magistrats que formin part de la sala la podran presentar. A més, afegeix que els magistrats que surtin escollits per formar part del tribunal i vulguin plantejar l’abstenció, l’hauran de motivar. Per això, hauran d’especificar i detallar aquelles resolucions que han dictat i de les quals es pugui despendre, “de manera objectiva, exterioritzable i perceptible” que s’han format un judici avançat sobra la culpabilitat dels acusats o alguns d’ells.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau

És la primera vegada que un exemplar d'aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a Menorca

L’Ajuntament de Ciutadella pagarà prop de 600.000 euros al Club Voleibol Ciutadella

El consistori haurà d'abonar els 60.000 euros anuals compromesos pel govern del PP i que l'administració va deixar de pagar...

Menorca actua als trams més inaccessibles del Camí de Cavalls per evitar-ne la degradació

S'han empedrat 53 metres entre la finca pública d'Alforí de Dalt i la platja d'Es Alocs

Greenpeace denuncia Ecoembes l’empresa que gestiona el reciclatge d’envasos a tot l’Estat

L'informe de l'ONG treu a la llum un abocador de plàstics i vidres de Felanitx, com a exemple de mala...