societat

Tomben l’abstenció en bloc dels magistrats que han de jutjar el cas Cursach

La secció segona de l'Audiència resol que la petició d'abstenció és “anticipada i està incorrectament plantejada”


La secció segona de l’Audiència Provincial tomba l’abstenció en bloc de tots els magistrats de la Secció Primera per jutjar el Cas Cursach. Els sis magistrats d’aquesta secció encarregada de jutjar la macrocausa en la que està acusat el magnat de l’oci nocturn, Bartomeu Cursach, van presentar en bloc l’abstenció a mitjans de setembre argumentant que estaven contaminats per haver resolt múltiples resolucions durant la instrucció del cas.
Ara, a través d’una interlocutòria que firma el president de l’Audiència Provincial, Diego Gómez-Reino, la secció segona resol que la petició d’abstenció és “anticipada i està incorrectament plantejada”.
Diu la resolució que abans de resoldre l’abstenció, s’ha de nomenar el tribunal encarregat de jutjar la causa i, una vegada nomenat, aquells magistrats que formin part de la sala la podran presentar. A més, afegeix que els magistrats que surtin escollits per formar part del tribunal i vulguin plantejar l’abstenció, l’hauran de motivar. Per això, hauran d’especificar i detallar aquelles resolucions que han dictat i de les quals es pugui despendre, “de manera objectiva, exterioritzable i perceptible” que s’han format un judici avançat sobra la culpabilitat dels acusats o alguns d’ells.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un clúster integra els 10 microprojectes menorquins que aspiren als Fons Next Generation

Esperen aconseguir devers 10 milions d'euros d'Europa amb què contribuir a millorar l'economia de Menorca

Es Mercadal contracta seguretat privada per controlar el concert de Sant Antoni

És una de les solucions oferides pel Govern balear als ajuntaments per reforçar la feina dels policies locals

Les famílies monoparentals de les Illes no reben encara cap bonificació

El Govern va impulsar una llei autonòmica de suport a aquestes famílies perquè poguéssin gaudir les mateixes ajudes que les...

Un estudi de la UIB demostra que la genètica predisposa a patir malalties mentals

Els investigadors han estudiat dues famílies amb antecedents familiars, una de Mallorca i una de l'Alpujarra, i han comprovat que...