El director de l'Orquestra i Cor Barroc d'Amsterdam tancarà el 57è Festival de Pollença
La música és una llengua amb molts dialectes, afirma Ton Koopman (Zwolle, Països Baixos, 1944) i ell parla a la perfecció el barroc de Johann Sebastian Bach. Koopman és quasi un deixeble del compositor alemany perquè ha dedicat a conèixer la seva vida i obra per complet.
“Hi ha molta història escrita sobre Bach. Hi ha més festivals d’ell que de Mozart. També molts erudits. Per una banda podria dir que sabem moltes coses, però d’altra encara en sabem molt poques”, explica Koopman.
Va fundar l’Orquestra i Cor Barroc d’Amsterdam (Amsterdam Baroque Orchestra) on sonen instruments d’aquella època barroca. L’evolució tecnològica ha fet retornar els sons del passat perquè ara es construeixen aquests tipus d’instruments, que ja és comú veure’ls a moltes orquestres del món.
“S’han començat a utilitzar cada vegada més instruments històrics”, afirma Koopman, “perquè realment funciona i té sentit tocar la música d’una època amb instruments d’aquella època”.
Avui dimecres vespre, Koopman s’enfrontarà a la ‘Missa en Si Menor‘ de Bach al Claustre de Sant Domingo de Pollença per tancar el Festival. Per primera vegada, l’orquestra interpretarà a un espai a l’aire lliure.