SOCIETAT

Toni Riera, vocal del Col·legi de Psicòlegs: “Les conseqüències emocionals d’aquesta crisi estan encara per determinar”

L'expert avisa que Atenció Primària no podrà afrontar les conseqüències emocionals de la pandèmia per manca de professionals


El vocal de psicologia clínica i salut del Col·legi Oficial de Psicòlegs de les Illes, Toni Riera, suspèn les administracions públiques a l’hora de comunicar als ciutadans com cuidar-se durant la pandèmia. “S’han donat instruccions molt conductuals, posa’t la mascareta, renta’t les mans, manté la distància…. Ningú no s’ha preocupat de com tot això ens afecta”. En una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, Riera ha advertit que les conseqüències emocionals d’aquesta crisi estan encara per determinar. “Això sortirà més endavant i a les Balears falten psicòlegs a Atenció Primària per afrontar els casos d’ansietat i depressió”. Una mancança de professionals que no és d’ara, diu el vocal del Col·legi de Psicòlegs, sinó que s’arrossega des de la crisi econòmica de 2008.

Respecte a l’empitjorament de la situació en l’àmbit mundial, l’expert ha alertat que fa massa temps que vivim a una por constant al cos. “Es dona molta informació, abans fins i tot abans de saber com evolucionaran les noves variants. Ara torna a passar amb l’Òmicron”. Una sobreexposició informativa que afecta als ciutadans, com també ho fan les restriccions. “Estem tots molt cansats. Les mesures es relaxen i ara sembla que és una amenaça pel nostre mal comportament, quan això no és així”. Riera ha insistit que, a nivell mental, els més afectats són els joves i la gent gran, sobretot la de les residències, “els més oblidats i sacrificats des del començament”, ha conclòs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |