espanya

Torna a baixar el número de noves morts per coronavirus a Espanya

Simón creu que si no es poden evitar els contactes de risc, s'haurà d'allarg el confinament

El director del CEAS ha posat com exemple els japonesos per les seves mesures de protecció contra el contagi de la grip


La xifra de morts per coronavirus a Espanya en les darreres 24 hores és de 932 persones, 18 manco que les que varen sumar-se ahir i una xifra que deixa el comput total en 10.935. En aquesta situació,  Madrid necessita més espai per encabir els cossos de les persones que no han pogut superar la infecció. Es pretén condicionar el Palau de gel de Majadahonda que es sumaria així als dipòsits de cadàvers improvisats al Palau de Gel de Madrid i a un edifici de la ciutat de la Justícia.
Quant al número de contagiats detectats, manté l’evolució a la baixa. No obstant això, supera ja el d’Itàlia amb117 mil els positius, 7.700s les darreres hores. La quantitat d’hospitalitzats, (56.637) roman estable i, fins i tot, en declivi, – al manco pel que fa a les dades de les comunitats que es preocupen d’actualitzar-les. No s’ha detallat, en qualsevol cas, el número d’ingressats a les UCI – segurament perquè no seria una dada real donada la disparitat informativa entre CC.AA.
L’exemple del Japó
Fernando Simón, director del Centre d’Alertes Sanitàries, ha explicat que en la situació actual s’ha d’estudiar bé si és prudent o no rebaixar el nivell d’aillament de la població, encara que sigui només en determinats punts. “Existeix el risc de tornar enrere si no es prenen les mesures adequades”, ha dit l’epidemiòleg en la seva intervenció d’avui a la roda de premsa del comitè tècnic de seguiment del coronavirus de La Moncloa. Simón creu que hauríem d’aprendre de com funcionen altres societats per evitar el contagi de la grip i ha posat com exemple la de Japó: “hem d’aprendre a emprar els dispositius de protecció personal quan estiguin disponibles en grans quantitats i aprendre a reduir els contactes de risc, si veim que no disposam d’aquests mecanismes per aconseguir-ho, haurem de mantenir les mesures restrictives de la mobilitat algunes setmanes més”, ha conclòs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El ministre Escrivà proposa pagar 12.000 euros per cada any que s’ajorni l’edat de jubilació

L'objectiu és incentivar que l'edat real de jubilació s'aproximi a la legal

Iñigo Urkullu creu necessari mantenir l’estat d’alarma

El lehendakari demana a Pedro Sánchez garanties jurídiques per a les comunitats autònomes

Homenatge del Congrés a la impulsora del sufragi femení, Clara Campoamor

La reina Letizia ha presidit l'acte i els representants dels partits nacionalistes s'han absentat

López del Hierro nega les anotacions dels papers de Bárcenas

El marit de l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal ha comparegut aquest dilluns com a testimoni