Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

METEOROLOGIA

Torna a dominar el sol, però s’acomiaden les grans calorades

No es descarta, així i tot, qualque ruixat local i dispers fins divendres capvespre

Panoràmica de Ciutadella./ L. Bagur


Han estat hores molt mogudes pel que fa a la meteorologia. El dia començava amb tempestes severes formant-se sobre la mar entre la costa catalana i balear, unes tempestes que han tengut una afectació reduïda, ja que, tot i que hem pogut veure llampegar a bona part de les Illes, han tocat terra just al nord de Mallorca i a Menorca.

De fet, a Ciutadella s’han recollit uns 36 litres per metre quadrat en just una hora. També ha destacat l’elevada activitat elèctrica associada a les tempestes severes. S’han albirat diferents mànegues, però en aquest cas, sense constància que hagin tocat terra.

Una vegada que el sol ha sortit, el dia pareixia transcórrer amb absoluta placidesa, però ja ho vàrem comentar aquests dies passats, no ens podíem confiar, perquè encara hi havia potencial a l’atmosfera per fer créixer els niguls d’evolució, i hem tardat poc a comprovar-ho.

De bell nou, ha estat a punts del nord de Mallorca i Menorca on les tempestes han assolit una major intensitat, on destaca l’extraordinària pedregada (calabruix de gran mida) viscuda a moltes localitats de Menorca, amb fortes ratxes de vent.

En definitiva, ha estat un episodi que ha tractat de manera molt irregular el territori, com és habitual en aquesta casta de situacions de finals d’estiu, però que ha arribat amb una bona dosi de severitat.

Ara bé, la pregunta és si la pitjor part de tot això ja ha passat, i la resposta és que sí. És vera que encara no podem descartar qualque ruixat local fins divendres capvespre, però la tendència és anar cap a una estabilització clara de les condicions del temps, amb un domini cada vegada més contundent del sol.

També recuperarem alguns graus al termòmetre, però no esperam tornar a viure grans calorades. Així, per tant, aquesta refrescada ha arribat per acabar amb la terrible dinàmica de temperatures extremes viscuda aquestes darreres setmanes. Benvinguda sigui.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |