Torna el públic i es reprenen competicions autonòmiques

Les noves mesures entraran en vigor dissabte i estaran vigents fins al pròxim 9 d'abril


La Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern ha fet públiques les mesures que entraran en vigor el 13 de març, quan es publiquin al BOIB, i que serviran per posar en marxa el pla de desescalada de l’esport balear. Els canvis en les restriccions s’han aplicat tenint en compte la situació sanitària de cada illa.

A Mallorca i a Formentera poden tornar les competicions d’esports d’equip i de contacte per a esportistes federats a partir de 12 anys. A aquestes illes es permetrà la presència de públic a les competicions d’àmbit estatal. L’aforament es limita al 50% de la capacitat del recinte i a un màxim de 400 persones en el cas de les instal·lacions descobertes, i de 200 en el cas de les instal·lacions cobertes amb una assistència de públic que no pot superar el 25% de la capacitat màxima del recinte. En el cas de competicions esportives de menors d’àmbit autonòmic o insular, es permet l’assistència de dues persones acompanyants per infant, fins a un màxim del 25 % de l’aforament.

D’altra banda, a Mallorca i Formentera també es permet el retorn a les competicions dels esportistes federats a partir de 6 anys, i un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte amb possibilitat de contacte físic. En aquest cas, els grups han de ser estables. No es podran emprar els vestidors en els esports d’equip o de contacte, excepte en el cas dels desplaçaments interilles o d’equips provinents d’altres comunitats autònomes.

A Menorca els esportistes federats a partir de 6 anys podran reprendre els entrenaments i les competicions d’esports d’equip amb contacte físic. Pel que fa a la presència de públic, es permetrà l’assistència d’un màxim de 500 persones a les instal·lacions descobertes amb una limitació d’aforament del 50% de la capacitat màxima del recinte. En el cas de les instal·lacions cobertes, es permetrà l’entrada de 200 persones amb una ocupació màxima del 30% del recinte.

Pel que fa a Eivissa només es podran reprendre les competicions d’esports d’equip i de contacte de categories estatals i es permetran tres entrenaments amb contacte per a esportistes federats a partir dels 12 anys. L’entrada de públic als recintes esportius continuarà prohibida a la major de les Pitiüses. A Eivissa tampoc es podran emprar els vestidors en els esports d’equip o de contacte, excepte en el cas dels desplaçaments interilles o d’equips provinents d’altres comunitats autònomes.

El Govern ha anunciat que aquestes mesures estaran vigents fins al pròxim 9 d’abril, quan es tornaran a revisar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

Les dues cares del compositor Kurt Weill

L'espectacle "Cabaret Weill" es representa els dies 22 i 23 d'abril al Teatre Principal de Palma

Acord entre l’Ajuntament de Palma i el Govern central per definir el projecte urbanístic de Son Busquets

Amb aquesta col·laboració es garanteix la titularitat pública dels terrenys que albergaran un "nou model de barri innovador i sostenible",...

El jutge que investiga el cas Púnica ha arxivat la causa respecte de l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes

Considera que no s'ha acreditat que participàs en el presumpte finançament il·legal del PP de la Comunitat de Madrid