Torna el públic i es reprenen competicions autonòmiques

Les noves mesures entraran en vigor dissabte i estaran vigents fins al pròxim 9 d'abril


La Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern ha fet públiques les mesures que entraran en vigor el 13 de març, quan es publiquin al BOIB, i que serviran per posar en marxa el pla de desescalada de l’esport balear. Els canvis en les restriccions s’han aplicat tenint en compte la situació sanitària de cada illa.

A Mallorca i a Formentera poden tornar les competicions d’esports d’equip i de contacte per a esportistes federats a partir de 12 anys. A aquestes illes es permetrà la presència de públic a les competicions d’àmbit estatal. L’aforament es limita al 50% de la capacitat del recinte i a un màxim de 400 persones en el cas de les instal·lacions descobertes, i de 200 en el cas de les instal·lacions cobertes amb una assistència de públic que no pot superar el 25% de la capacitat màxima del recinte. En el cas de competicions esportives de menors d’àmbit autonòmic o insular, es permet l’assistència de dues persones acompanyants per infant, fins a un màxim del 25 % de l’aforament.

D’altra banda, a Mallorca i Formentera també es permet el retorn a les competicions dels esportistes federats a partir de 6 anys, i un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte amb possibilitat de contacte físic. En aquest cas, els grups han de ser estables. No es podran emprar els vestidors en els esports d’equip o de contacte, excepte en el cas dels desplaçaments interilles o d’equips provinents d’altres comunitats autònomes.

A Menorca els esportistes federats a partir de 6 anys podran reprendre els entrenaments i les competicions d’esports d’equip amb contacte físic. Pel que fa a la presència de públic, es permetrà l’assistència d’un màxim de 500 persones a les instal·lacions descobertes amb una limitació d’aforament del 50% de la capacitat màxima del recinte. En el cas de les instal·lacions cobertes, es permetrà l’entrada de 200 persones amb una ocupació màxima del 30% del recinte.

Pel que fa a Eivissa només es podran reprendre les competicions d’esports d’equip i de contacte de categories estatals i es permetran tres entrenaments amb contacte per a esportistes federats a partir dels 12 anys. L’entrada de públic als recintes esportius continuarà prohibida a la major de les Pitiüses. A Eivissa tampoc es podran emprar els vestidors en els esports d’equip o de contacte, excepte en el cas dels desplaçaments interilles o d’equips provinents d’altres comunitats autònomes.

El Govern ha anunciat que aquestes mesures estaran vigents fins al pròxim 9 d’abril, quan es tornaran a revisar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Binissalem dona el sus a la fira de la Pedra i l’Artesania

La primera activitat ha estat un taller d'iniciació a la col·locació de pedra impartit per un metre artesà

És temps de cireres, però enguany n’hi haurà poques de mig temps

Una situació que es deu al mal temps del mes de març i  "el cirerer necessita les abelles per una...