X

Torna el públic i es reprenen competicions autonòmiques

Les noves mesures entraran en vigor dissabte i estaran vigents fins al pròxim 9 d'abril

11/03/2021

Torna el públic i es reprenen competicions autonòmiques

Jaume Ginard

La Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern ha fet públiques les mesures que entraran en vigor el 13 de març, quan es publiquin al BOIB, i que serviran per posar en marxa el pla de desescalada de l’esport balear. Els canvis en les restriccions s’han aplicat tenint en compte la situació sanitària de cada illa.

A Mallorca i a Formentera poden tornar les competicions d’esports d’equip i de contacte per a esportistes federats a partir de 12 anys. A aquestes illes es permetrà la presència de públic a les competicions d’àmbit estatal. L’aforament es limita al 50% de la capacitat del recinte i a un màxim de 400 persones en el cas de les instal·lacions descobertes, i de 200 en el cas de les instal·lacions cobertes amb una assistència de públic que no pot superar el 25% de la capacitat màxima del recinte. En el cas de competicions esportives de menors d’àmbit autonòmic o insular, es permet l’assistència de dues persones acompanyants per infant, fins a un màxim del 25 % de l’aforament.

D’altra banda, a Mallorca i Formentera també es permet el retorn a les competicions dels esportistes federats a partir de 6 anys, i un màxim de 3 entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte amb possibilitat de contacte físic. En aquest cas, els grups han de ser estables. No es podran emprar els vestidors en els esports d’equip o de contacte, excepte en el cas dels desplaçaments interilles o d’equips provinents d’altres comunitats autònomes.

A Menorca els esportistes federats a partir de 6 anys podran reprendre els entrenaments i les competicions d’esports d’equip amb contacte físic. Pel que fa a la presència de públic, es permetrà l’assistència d’un màxim de 500 persones a les instal·lacions descobertes amb una limitació d’aforament del 50% de la capacitat màxima del recinte. En el cas de les instal·lacions cobertes, es permetrà l’entrada de 200 persones amb una ocupació màxima del 30% del recinte.

Pel que fa a Eivissa només es podran reprendre les competicions d’esports d’equip i de contacte de categories estatals i es permetran tres entrenaments amb contacte per a esportistes federats a partir dels 12 anys. L’entrada de públic als recintes esportius continuarà prohibida a la major de les Pitiüses. A Eivissa tampoc es podran emprar els vestidors en els esports d’equip o de contacte, excepte en el cas dels desplaçaments interilles o d’equips provinents d’altres comunitats autònomes.

El Govern ha anunciat que aquestes mesures estaran vigents fins al pròxim 9 d’abril, quan es tornaran a revisar.

11/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris