X

Torna l’estabilitat durant el cap de setmana

Diumenge ja notarem una pujada dels termòmetres, amb valors que poden tocar i superar els 20ºC a l’interior de Mallorca

08/12/2023

Torna l’estabilitat durant el cap de setmana

Imatge de Jaume Cabrer des de Sant Salvador, Felanitx.

El Temps

Aquesta matinada un front fred ha deixat algunes precipitacions que han acumulat de l’ordre 2 a 20 l/m2. El vent de mestral deixa cops de 50 a 80 km/h i ones de 2 a 4 metres.

Acumulats pluja d’aquest divendres.

Al seu darrere, tot i que s’han obert algunes clarianes, també s’han anat reproduint alguns ruixats dispersos. Amb el pas del front, el vent de mestral i tramuntana ha anat guanyant força; s’han registrat cops de vent superiors als 50-80 km/h i ones per damunt dels 2 a 3 metres d’altura. A la costa nord de Menorca hi ha avís taronja per ones que poden tocar els 8 metres d’altura màxima. Avui horabaixa el vent continuarà bufant amb alguns cops moderats i, fins i tot forts, per la qual cosa, la situació marítima es mantendrà alterada. Aquest front no obre la porta a un cap de setmana de fred i pluja, sinó més aviat tot el contrari.

Dissabte 9

Anit passada amb el cel carregat de niguls i el vent del sud-oest moderat, les temperatures mínimes han pujat més de 10 graus respecte a la nit anterior. En canvi, avui vespre els termòmetres tornaran a davallar (de 13-5ºC). A les zones on el vent es calmi una mica, s’esperen valors que poden davallar dels 5ºC.

Pel que fa a l’estat del cel, s’espera una jornada marcada pel pas d’alguns intervals de niguls alts, però també amb estones de sol. Les temperatures màximes no experimentaran canvis significatius (15-18ºC).

El vent bufarà de tramuntana i mestral amb alguns cops forts, i ratxes que poden superar els 70 km/h de matinada a Menorca. Durant el matí anirà minvant d’intensitat i girant a ponent.

Diumenge 10

Una dorsal d’aire càlid s’establirà a la Mediterrània occidental, mantenint termòmetres bastant per damunt del que pertocaria, durant la primera meitat de la setmana vinent. Diumenge ja notarem una pujada dels termòmetres, amb valors que poden tocar i superar els 20ºC a l’interior de Mallorca. Al cel tendrem alguns intervals de niguls alts, tendint al predomini del cel poc ennigulat durant el capvespre. El vent bufarà de l’oest i sud-oest, entre fluix i moderat.

08/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris