IB3 Cultura

Torna “Versud”, el cicle d’acció poètica que recorrerà els espais vitals de Damià Huguet i Miquel Àngel Riera

L'edició d'enguany amb alè renovat omplirà de poesia Manacor, Santanyí, Felanitx i Campos amb rutes literàries i espectacles d'hibridació


Llenguatges poètics, plàstiques de la paraula… els poemes de Blai Bonet, Damià Huguet, Miquel Bauçà o Miquel Àngel Riera encara es faran més grans amb la nova edició del Versud. El cicle d’acció poètica arriba aquest mes a Santanyí, Campos, Felanitx i Manacor, després d’un any en blanc per la pandèmia.

Ho fa fa amb alè renovat, amb l’esperit rupturista, amb l’afany de fomentar una idea de la poesia transgressora i compromesa. Versud proposa també la convivència amb els clàssics. Per això, els espectacles recorreran els espais vitals d’Huguet o de Riera entre d’altres en el 25è aniversari de la mort d’ambdós autors mallorquins.

El Cicle d’Acció Poètica Versud d’enguany comença a Manacor dia 22 de maig, amb “L’home que crea bellesa”, ruta literària emmarcada en l’Any Miquel Àngel Riera, a càrrec d’Antoni Riera.
El mateix dissabte, però el capvespre, s’ha programat al teatre de Santanyí un recital concert “Els meus alendes” de Blai Bonet, amb Glòria Julià, Miquel Gelabert i Joan Carles Vaquer.

Com a novetat en aquest Versud: la primera trobada poètica, enguany amb accent occità. Hi participen poetes seleccionats en el projecte euroregional amb creadors joves com Rodin Kaufman, Bruno Partenot o Clara Fiol. Hi sentirem versos en diverses tradicions i llengües com l’occità, francès, castellà i català.

A Felanitx s’ha programat per dia 28 de maig un recital concert electrònic “Si una tarda un surt cansat de fer feina i plou”, a càrrec de Maria Sevilla i Joan Martínez. A la plaça de l’estació de Campos tendrà lloc una ruta literària de l’Any Damià Huguet, “Campos sempre, groc aspriu”. Pau Vadell i Joan T. Martínez conduiran la ruta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els mons de fantasia de Házael González, al còmic

'Arn, el navegante' ha nascut de les novel·les 'Historias de la Tierra Incontable'

Agustí Villaronga: “Tants de premis de cop i volta és fenomenal”

El seu darrer film 'El ventre del mar' ha triomfat en la darrera edició del Festival de Cinema de Màlaga,...

Les monges benedictines: tot un símbol de feminisme i al servei de la societat manacorina

Arriba a les llibreries la primera monografia sobre "Ses Corioses. La vida d’una congregació femenina"

Dotmaster, Ben Eine, Nick Waker i El Pez a la 2B Gallery de Portals

Precursors de l'art urbà protagonitzen la primera exposició d'aquest espai