X

Tornar a començar després de la ruïna

La falta de turistes, la pandèmia i internet sentenciaren el negoci de Corinne, que vol reinventar-se

05/02/2021

Tornar a començar després de la ruïna

Corinne Hannecart va arribar a tenir set òptiques a Mallorca i Eivissa especialitzades en ulleres de sol per a turistes, amb un total de 12 treballadors. Però a partir de 2018, van començar a tancar una darrera l’altra i la pandèmia l’ha acabat d’enfonsar.

“Cada estiu teníem més pèrdues per la davallada del turisme, i amb el tancament a partir del març no vaig poder aguantar”, explica Corinne, francesa resident a Mallorca des de fa 12 anys. També apunta també com a causes de la fallida del seu negoci les restriccions de circulació al centre de Palma i la competència de les grans plataformes de comerç per internet.

Explica que té un deute acumulat de 100.000 euros, bona part amb Hisenda i la Seguretat Social, i que per aquest fet no pot accedir a cap mena d’ajuda per a empresaris ni a una baixa per malaltia. Ha sol·licitat l’Ingrés Mínim Vital destinat a persones en risc de pobresa, però encara no l’ha pogut percebre, diu, per un tràmit judicial relacionat amb la custòdia dels seus fills.

Corinne està reformant un local a prop de la plaça del Mercat de Palma per convertir-lo en un centre de benestar per a dones, enfocat al públic resident, ja que no preveu que s’activi el turisme. Confia que podrà obrir el nou negoci aviat, malgrat les dificultats econòmiques, i reclama a l’Ajuntament que faciliti aparcament barat al centre de Palma per tal d’animar el consum local.

05/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT