economia

Tornen els creuers internacionals: quins són els requisits per atracar als ports de les Illes?

Ara mateix, falta per concretar encara la primera escala d'un d'aquests grans vaixells als ports de les Illes Balears

Fotografia d'arxiu cedida per Disney Cruise Line.


La resposta de les navilieres a l’aixecament aquest dilluns de la prohibició dels creuers internacionals a Espanya a causa de la covid-19 ha estat immediata i algunes ja han inclòs ports espanyols en els seus itineraris pel Mediterrani d’aquest estiu. Ara mateix, falta per concretar encara la primera escala d’un d’aquests creuers internacional als ports de les Illes Balears.

La fi de la prohibició ve acompanyada per una sèrie de mesures que han de complir els creuers com no superar el 70-75% de l’aforament màxim; evitar que dormin més de dos tripulants en la mateixa cabina i establir grups, amb horaris diferents de menjar, embarcament i desembarqui, a més de que els passatgers han de presentar una PCR o una prova d’antígens negatives abans de pujar a bord.

Segons l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), es tracta d’un protocol exigent, però en línia amb les directrius europees que han seguit molts països com a base per a establir la seva normativa.

El seu director per a Espanya, Alfredo Serrano, ha assenyalat a l’agència Efe que el sector duu demanant molt temps l’aixecament de la prohibició en el sentit que es donés una data per a això, a fi que les navilieres poguessin actualitzar els seus plans.

En creixement els darrers anys

La indústria de creuers ha anat creixent a Espanya en els últims anys, fins a facturar gairebé 6.000 milions d’euros en 2019, amb una aportació de 2.800 milions al PIB nacional, creant 50.031 ocupacions (1.500 milions en salaris).

Entre mitjans de març i setembre del 2020 es van perdre per la suspensió de les operacions 2.400 milions d’euros en activitat econòmica, 20.000 ocupacions i 559 milions en salaris, xifres que s’han incrementat significativament, després de diversos mesos més d’aturada.

Espanya va ser el 2019 el segon mercat receptor de creueristes a Europa, amb 10,8 milions (+49%), i el quart emissor, amb 553.000 (+4,4%).

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Pitiüses han estat les illes més triades de les Balears pel turisme nacional

Segons Logitravel, Eivissa ha tingut un creixement del 14% i Formentera del 7%

Un 30% de locals de restauració han tancat des que va començar la pandèmia

Un d'aquests casos és el d'en Francisco que el dia 30 de novembre abaixarà la persiana del seu local

Algaida i Porreres uneixen forces per potenciar el petit comerç

Els dos municipis faran formacio perquè es millori la presència a internet i xarxes socials

Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma

En el projecte final AENA elimina 8 posicions d'aparcament en remot, és a dir, sense finger, per compensar aquestes vuit...