X

Tornen els viatges exòtics i la demanda de vacunes es dispara

Segons Sanitat Exterior de Balears, les xifres de vacunació enguany ja s'aproximen a les prepandèmiques

10/09/2023

Tornen els viatges exòtics i la demanda de vacunes es dispara

Tolo Leal

La xifra de vacunacions per viatjar a destinacions exòtiques recupera ritmes prepandèmics. Així ho assegura Sanitat Exterior de Balears, que recomana informar-se’n bé i a temps abans d’emprendre qualsevol viatge.

El sud-est asiàtic encara és l’opció preferida, amb Tailàndia al capdavant. I entre les destinacions més perilloses, matisa Aina Riera, directora en funcions de l’Àrea de Sanitat de la Delegació de Govern a Balears, depèn de les alertes de cada moment del país, però sobretot del perfil del viatger, i de l’estil de viatge que dugui a terme.

Això sí, el creixement dels viatges internacionals ha contribuït a l’augment de les malalties infeccioses importades al país. Ara, el focus es posa també en l’efecte que el canvi climàtic pot tenir sobre la distribució d’algunes d’aquestes malalties infeccioses. L’augment de les temperatures fa que possibles vectors, com els moscards, es desplacin, i duguin aquestes malalties a altres llocs que no són els seus habituals.

Sanitat Exterior recomana immunitzar-se a temps, demanant cita prèvia amb almanco un mes i mig d’antelació; informar-se’n de manera detallada i completa, especialment mitjançant el web del Ministeri; i, finalment, aconsella també certes precaucions per evitar infeccions ja en el destí.

10/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. NATHALI DEL VALLE BUCARITO BRITO 10/09/2023

    Me.encanta