X

Tot a punt a Palma per una nit de Sant Joan multitudinària

Es desplegaran dispositius especials de neteja i vigilància

23/06/2023

Tot a punt a Palma per una nit de Sant Joan multitudinària

Milers de persones celebraran avui vespre la nit de Sant Joan al Parc de la Mar i a les platges de Palma. El consistori palmesà ha previst un dispositiu especial de neteja i vigilància per garantir que la festa transcorre sense incidents.

El costum de sopar a la platja s’estén cada vegada més i molts ho fan de torrada. En algunes carnisseries de ciutat venen avui entre un 30 o un 40 per cent més que un dia qualsevol. Jaume Guasp, encarregat de la carnisseria de Comercial Vera, ha explicat que es ven molta carn, però les preferències canvien perquè, en comptes de xulla i botifarrons, cada vegada més els compradors es decanten per comprar vedella i torrar a l’estil argentí.

Per la nit de Sant Joan, Cort ha preparat un programa per a totes les edats. L’epicentre serà el Parc de la Mar, on a les 8:30 h. començarà el correfoc infantil. A continuació s’encendrà el fogueró amb la flama de la llengua. La música tradicional i el ball de bot arribaran amb l’actuació d’Al Mayurqa.

El pregó es llegirà a les 10:00 h. i mitja hora després serà el torn del correfoc, en el qual participaran set colles de dimonis i tres bèsties de foc. El punt final a la vetllada el posarà la música d’O-Erra, que actuarà quan falti un quart per la mitjanit.

Per vigilar la festa a la platja, es coordinaran la Policia Local i la Policia Nacional. A la zona de Can Pere Antoni, a més, enguany es demana precaució per no interferir amb el niu de tortuga marina, que s’ha trobat a la zona i estarà vigilat tota la nit. Pep González, portaveu de la Policia Local de Palma, ha demanat prudència a la ciutadania i ha explicat que durant tota la nit la zona estarà controlada per un agent de medi ambient.

El dispositiu especial de neteja començarà a les 3:30 h. de la matinada i comptarà amb 25 equips.

23/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT