IB3 Cultura

Tot a punt per a l’estrena de l’obra ‘KELLY’

Una obra escrita per Rafel Gallego i dirigida per Sergi Belbel, que s'endinsa en la realitat de les cambreres de pisos


Ja han començat els assajos de ‘KELLY’. Una obra escrita per Rafel Gallego i dirigida per Sergi Belbel, que s’endinsa en la realitat de les cambreres de pisos. És una coproducció del Teatre Principal de Palma gestada a partir de testimonis reals. La primera representació serà el dia 20 de març, a l’Auditori de Manacor. El 27 de març, Dia Internacional del Teatre, serà el torn del Teatre Principal de Palma.

“Mumare era kelly”, explica Gallego. “He viscut en primera persona tot el que implica ser cambrera de pisos, i em feia moltes ganes transitar aquesta qüestió”, afegeix. Durant els darrers dos anys han estat treballant amb les Kellys, escoltant els seus desitjos i reivindicacions.

Pel que fa a la obra, “és un mosaic de la vida de quatre kellys, amb la preparació d’una vaga com a fil conductor” exposa el director Sergi Belbel. Una vaga per reivindicar la seva lluita i les injustícies que pateixen.

Entre els intèrprets, 5 dones i 1 home. Són Eva Barceló, Alícia Garau, Pat Aguiló i Núria Fiol, que interpreten quatre cambreres de pisos. Lluqui Herrero interpreta els personatges femenins perifèrics, i Xavier Núñez, els masculins.

“Jo faig els personatges femenins que no són Kellys, personatges que troben empatia, que podrien ser opressors però resulta que no ho són, que estan de banda de les oprimides”, explica Lluqui Herrero sobre el seu paper a l’obra. “Volem mostrar la realitat d’aquestes treballadores, visibilitzar la quantitat de feina que hi ha al darrere i, sobretot, les condicions en què s’ha hagut de fer aquesta feina”, reivindica Alícia Garau.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Què llegeixen els joves?

Triomfen la fantasia i la ciència ficció, i ara, amb les xarxes socials, molts comencen a llegir poesia

‘Turista Zero’, el cinquè poemari d’Agnès Llobet

Un passeig poètic per Platja de Palma

Metafísica tecnològica, arts visuals i arts sonores

Enric Socias mostra algunes de les seves creacions aquest dissabte a l'Espai Sant Marc de Sineu

Nina Perssons, primera confirmació del ContrastMallorca

Perssons, cantant de The Cardigans, estarà acompanyada del músic Martin Hederos