societat

Les principals noves mesures a cada illa que entraran en vigor aquest dissabte

Només tindran en comú dues restriccions: el toc que queda, a partir de les 23.00 hores, i les reunions socials i familiars en exteriors que podran ser de fins a sis persones i de diferents nuclis de convivència

Clients d'un bar al barri de Santa Catalina, a Palma. / EFE - Cati Cladera


A partir d’aquest mateix dissabte, es flexibilitzaran les mesures per evitar la propagació de la covid a totes i cadascuna de les Illes. Mesures que aniran marcades per la situació epidemiològica de cada illa i que només tindran en comú dues restriccions: el toc que queda, que dissabte passarà de les 22.00 hores a les 23.00 hores i les reunions socials i familiars en exteriors que podran ser de fins a sis persones i de diferents nuclis de convivència. Aquestes mesures estaran vigents en principi fins el 9 de maig.

A Mallorca el toc de queda serà des de les 23.00 hores fins a les 06.00 hores. A partir d’aquest dissabte, les reunions en exteriors podran ser d’un màxim de sis persones i el canvi està en què podran ser de diferents nuclis de convivència.

Pel que fa a la restauració: les terrasses de bars i restaurants podran obrir al 100% de la seva capacitat amb 4 persones per taula, de diferents nuclis de convivència, de dilluns a dijous fins a les 17.00 hores, i reobrir de les 20.00 hores a les 22.30 hores; i els divendres, caps de setmana i vigílies de festius només podran tenir obertes les terrasses fins a les 17.00 hores. Els interiors es mantenen tancats.

Els petits i grans comerços podran tancar a les 21.00 hores i les grans superfícies a partir del dia 2 de maig podran obrir tots els diumenges d’obertura comercial. I finalment, els establiments que siguin a zones de gran afluència turística podran tenir obert tots els diumenges a partir del proper 25 d’abril.

A Menorca, el toc de queda serà de les 23.00 hores a les 06.00 hores. Les reunions en exteriors podran ser també d’un màxim de sis persones i de diferents nuclis de convivència.

Pel que fa a les terrasses de bars i restaruants, podran ocupar-se al 100% de la seva capacitat, amb taules d’un màxim de sis persones de diferents nuclis de convivència. Els horaris d’obertura de dilluns a dijous i vigílies de festius són seguits, sense tancar al capvespre, fins a les 22.30 hores. Per als divendres i caps de setmana amb la pausa entre els dinars i els sopars, és a dir, poden obrir fins a les 18.00 hores, tancar, i reobrir de 20.00 hores a 22.30 hores.

Pel que fa als interiors, podran estar oberts fins a les 17.00 hores de dilluns a dijous i els divendres, dissabtes i diumenges fins a les 18.00 hores.

A Eivissa, el toc de queda és el mateix, de 23h a 06h. Les reunions als exteriors podran ser d’un màxim de sis persones de diferents nuclis de convivència i les terrasses de la restauració podran obrir al 100% de la seva cabuda amb un màxim de 4 persones per taula en què es recomana que no siguin molts els nuclis de convivència que s’asseguin. Els horaris: de dilluns a dijous fins a les 17.00 hores, pausa, i reobertura de 20.00 hores a 22.30 hores. I els divendres, caps de setmana i vigílies de festius fins a les 17.00 hores. Els interiors continuaran tancats tal com passa a Mallorca.

Pel que fa al comerç, a partir de dissabte els establiments eivissencs podran tancar a les 21.00 hores.

A Formentera, dissabte passarà al nivell 1 d’alerta sanitària amb el mateix toc de queda i les reunions als exteriors d’un màxim de sis persones de diferents nuclis de convivència.

Pel que fa a la restauració, les terrasses es podran obrir al 100% amb taules d’un màxim de sis persones en què es torna a recomanar limitar el nombre de nuclis que s’ajunten. I els horaris seran els següents: de dilluns a dijous fins a les 22.30 hores de manera ininterrompuda i els divendres i caps de setmana han de tancar entre les 17.00 hores i les 20.00 hores.

Els interiors romandran oberts fins al 50% de la seva capacitat de dilluns a dijous fins a les 17.00 hores i els caps de setmana fins a les 18.00 hores.

I finalment, el comerç podrà tancar a les 23.00 hores.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Milers d’espanyols es lliuren a la festa per celebrar el final de l’estat d’alarma

A Madrid, va haver-hi més de 450 intervencions per part de la Policia Municipal, que va haver de desallotjar la...

Dos motoristes moren en un greu accident a la Ma-30 cap a Son Ferriol

El conductor d'un altre vehicle ha estat traslladat a l'hospital Son Espases en estat greu, informa el 061. Els bombers...

Cala Galdana és una de les primeres zones turístiques de Menorca en obrir la temporada

L'obertura de Melià, que se suma a la d'Artiem de la setmana passada, fa avançar la posada en marxa de...

Els restauradors de Menorca lamenten no poder servir sopars als interiors

No es decideixen a allargar els horaris dels treballadors per la incertesa i les despeses de gestoria que comporta cada...