societat

Les principals noves mesures a cada illa que entraran en vigor aquest dissabte

Només tindran en comú dues restriccions: el toc que queda, a partir de les 23.00 hores, i les reunions socials i familiars en exteriors que podran ser de fins a sis persones i de diferents nuclis de convivència

Clients d'un bar al barri de Santa Catalina, a Palma. / EFE - Cati Cladera


A partir d’aquest mateix dissabte, es flexibilitzaran les mesures per evitar la propagació de la covid a totes i cadascuna de les Illes. Mesures que aniran marcades per la situació epidemiològica de cada illa i que només tindran en comú dues restriccions: el toc que queda, que dissabte passarà de les 22.00 hores a les 23.00 hores i les reunions socials i familiars en exteriors que podran ser de fins a sis persones i de diferents nuclis de convivència. Aquestes mesures estaran vigents en principi fins el 9 de maig.

A Mallorca el toc de queda serà des de les 23.00 hores fins a les 06.00 hores. A partir d’aquest dissabte, les reunions en exteriors podran ser d’un màxim de sis persones i el canvi està en què podran ser de diferents nuclis de convivència.

Pel que fa a la restauració: les terrasses de bars i restaurants podran obrir al 100% de la seva capacitat amb 4 persones per taula, de diferents nuclis de convivència, de dilluns a dijous fins a les 17.00 hores, i reobrir de les 20.00 hores a les 22.30 hores; i els divendres, caps de setmana i vigílies de festius només podran tenir obertes les terrasses fins a les 17.00 hores. Els interiors es mantenen tancats.

Els petits i grans comerços podran tancar a les 21.00 hores i les grans superfícies a partir del dia 2 de maig podran obrir tots els diumenges d’obertura comercial. I finalment, els establiments que siguin a zones de gran afluència turística podran tenir obert tots els diumenges a partir del proper 25 d’abril.

A Menorca, el toc de queda serà de les 23.00 hores a les 06.00 hores. Les reunions en exteriors podran ser també d’un màxim de sis persones i de diferents nuclis de convivència.

Pel que fa a les terrasses de bars i restaruants, podran ocupar-se al 100% de la seva capacitat, amb taules d’un màxim de sis persones de diferents nuclis de convivència. Els horaris d’obertura de dilluns a dijous i vigílies de festius són seguits, sense tancar al capvespre, fins a les 22.30 hores. Per als divendres i caps de setmana amb la pausa entre els dinars i els sopars, és a dir, poden obrir fins a les 18.00 hores, tancar, i reobrir de 20.00 hores a 22.30 hores.

Pel que fa als interiors, podran estar oberts fins a les 17.00 hores de dilluns a dijous i els divendres, dissabtes i diumenges fins a les 18.00 hores.

A Eivissa, el toc de queda és el mateix, de 23h a 06h. Les reunions als exteriors podran ser d’un màxim de sis persones de diferents nuclis de convivència i les terrasses de la restauració podran obrir al 100% de la seva cabuda amb un màxim de 4 persones per taula en què es recomana que no siguin molts els nuclis de convivència que s’asseguin. Els horaris: de dilluns a dijous fins a les 17.00 hores, pausa, i reobertura de 20.00 hores a 22.30 hores. I els divendres, caps de setmana i vigílies de festius fins a les 17.00 hores. Els interiors continuaran tancats tal com passa a Mallorca.

Pel que fa al comerç, a partir de dissabte els establiments eivissencs podran tancar a les 21.00 hores.

A Formentera, dissabte passarà al nivell 1 d’alerta sanitària amb el mateix toc de queda i les reunions als exteriors d’un màxim de sis persones de diferents nuclis de convivència.

Pel que fa a la restauració, les terrasses es podran obrir al 100% amb taules d’un màxim de sis persones en què es torna a recomanar limitar el nombre de nuclis que s’ajunten. I els horaris seran els següents: de dilluns a dijous fins a les 22.30 hores de manera ininterrompuda i els divendres i caps de setmana han de tancar entre les 17.00 hores i les 20.00 hores.

Els interiors romandran oberts fins al 50% de la seva capacitat de dilluns a dijous fins a les 17.00 hores i els caps de setmana fins a les 18.00 hores.

I finalment, el comerç podrà tancar a les 23.00 hores.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ambient festiu, però sense incidències destacables, durant la primera nit de les festes de Sant Joan de Ciutadella

Molts joves, la majoria d'ells estudiants que vénen a Menorca a celebrar el final de curs, s'han concentrat a la...

Fora mascaretes als espais a l’aire lliure, sempre que es respecti la distància interpersonal

També deixarà de ser obligatòria a les residències de gent gran i espais institucionalitzats on el 80% de la població...

Aplaudiments espontanis, a les 14:00 en punt del dissabte de Sant Joan

La intensa pluja ha dissuadit cap intent de celebrar un primer toc a Ciutadella

Ciutadella respira ambient santjoaner tot i la suspenció de la festa

El matí del dissabte de Sant Joan ha transcorregut entre brindis i berenars, però sense arena als carrers {rela} El...